Raad Dordrecht vergadert als eerste raad van Nederland op afstand

Dankzij digitale verbindingen gaan de bijeenkomsten van de drie raadscommissies in Dordrecht toch door. Eerder werden vanwege het coronavirus alle vergaderingen tot en met 6 april nog geschrapt.

Afgelopen week hebben medewerkers van de griffie alles op alles gezet om vergaderen op afstand mogelijk te maken. Dat is gelukt. Daarmee is de raad van Dordrecht de eerste gemeenteraad in Nederland die op afstand met elkaar vergadert.

Online volgen

Alle Dordtenaren kunnen de raadscommissies thuis via internet volgen. Het geluid van de bijeenkomsten wordt gestreamd via dordrecht.raadsinformatie.nl/live. Het is de eerste keer dat de raad van Dordrecht op deze manier met elkaar vergadert. Er kunnen daardoor wat opstartproblemen zijn. Zowel het geluid als de verslagen van de vergaderingen komen op een later tijdstip online te staan.

Met deze technische oplossingen kunnen alle geplande commissievergaderingen voorlopig doorgaan. Dat geldt niet voor de gemeenteraadsvergaderingen waar de besluitvorming plaatsvindt. In de Gemeentewet is vastgelegd dat raadsleden daarbij fysiek aanwezig moeten zijn.

Agenda 24 maart

• Commissie Fysieke Leefomgeving van 20.00 tot 23.00 uur.
  • Commissie Sociale Leefomgeving van 20.00 tot 23.00 uur.
  • Commissie Bestuur en Middelen van 20.00 tot 23.00 uur.