Maart

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  31 maart 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen. De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Premier Rutte maakte dit dinsdagavond 31 maart bekend. "We realiseren ons dat we veel van mensen vragen. Maar het is echt nodig," aldus Rutte.

 • Geboorteaangifte kan nu ook digitaal

  30 maart 2020

  Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Zij kunnen dat vanuit huis doen en dat is in deze tijden van sociale afstand wel zo fijn. De geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen aan. Dat doet u in de gemeente waar uw kind is geboren.

 • Hulp of ondersteuning nodig tijdens de Coronacrisis? Bij deze organisaties in Dordrecht kunt u (telefonisch) terecht

  30 maart 2020

  Veel van de voorzieningen in Dordrecht waar u normaal kunt binnenlopen voor hulp of activiteiten, zijn gesloten. Gelukkig kunt u vaak wel telefonisch uw vragen stellen. Sommige voorzieningen zijn wel open.

 • Het laatste nieuws over het coronavirus – Noodverordening aangepast

  25 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (Wouter Kolff) kondigt de derde noodverordening aan. Vanzelfsprekend komen de eerdere twee hiermee te vervallen. In de nieuwe noodverordening zijn alle nieuwe maatregelen over de bestrijding van het coronavirus, die tijdens de persconferentie van maandag 23 maart naar buiten zijn gebracht, verwerkt. Dit is toegepast op de specifieke situatie in de regio Zuid-Holland Zuid.

 • Oproep burgemeester: Houd je aan de regels

  25 maart 2020

  Burgemeester Kolff gaat in op de nieuwe maatregelen.

 • Afgelaste bijeenkomsten en evenementen vanwege het coronavirus

  24 maart 2020

  De aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus hebben ook gevolgen voor geplande evenementen en bijeenkomsten van de gemeente. Hieronder leest u een overzicht van de tot nu toe geplande bijeenkomsten. We houden deze lijst actueel.

 • Raad Dordrecht vergadert als eerste raad van Nederland op afstand

  24 maart 2020

  Dankzij digitale verbindingen gaan de bijeenkomsten van de drie raadscommissies in Dordrecht toch door. Eerder werden vanwege het coronavirus alle vergaderingen tot en met 6 april nog geschrapt.

 • Extra maatregelen om verspreiding coronavirus tegen te gaan

  23 maart 2020

  Maandagavond 23 maart heeft het kabinet extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Openbare gelegenheden in onze stad en maatregelen coronavirus

  23 maart 2020

  De aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus hebben gevolgen voor publieksaccommodaties in onze stad, zoals Weizigt, Essenhof en de Sportboulevard. We zetten er een aantal op een rij.

 • Koningsdag en 5 mei in Dordrecht afgelast, 4 mei sober

  23 maart 2020

  Het Centraal Comité 'Oranjedag' Dordrecht(CCOD) heeft maandag 23 maart in overleg met de gemeente Dordrecht besloten Koningsdag 2020 af te gelasten vanwege het Coronavirus.
  Ook de activiteiten die gepland staan voor de viering van Bevrijdingsdag zijn afgelast. Over de invulling van Dodenherdenking denkt het Centraal Comité samen met de gemeente nog na, maar deze zal in ieder geval in een andere vorm worden gegoten.

 • Maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken - update 20 maart

  20 maart 2020

  In ieder geval tot en met 6 april gelden maatregelen die veel impact hebben op het leven in Nederland. Scholen en kinderdagopvang zijn gesloten. Horeca en sportverenigingen zijn gesloten. Iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

 • Verkeersregelaars en wegafsluitingen voor Wantijbrug worden weggehaald

  19 maart 2020

  Door de landelijke maatregelen voor het coronavirus is het op de Dordtse wegen erg rustig geworden. Daarmee is een aantal verkeersmaatregelen, die er voor doorstroming en veiligheid waren, niet echt meer nodig.

 • Hoe kunt u anderen helpen? Hoe kunt u hulp krijgen?

  Hoe kunt u anderen helpen? Hoe kunt u hulp krijgen?
  Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Maar een crisis haalt vaak ook het beste in mensen naar boven. Verspreid over de stad zijn er verschillende initiatieven ontstaan waar inwoners hun hulp aanbieden.


 • Update van de burgemeester over maatregelen corona

  18 maart 2020

  Beste Dordtenaren,

  De minister-president gaf in zijn TV-toespraak een duidelijke stand van zaken rond het coronavirus. Het virus is in Nederland en blijft dat voorlopig ook. Dat is geen leuke boodschap, maar wel een realistische.

 • Nieuwe noodverordening voor heel Nederland

  17 maart 2020

  Sinds 15 maart geldt in de regio Zuid-Holland een noodverordening. Deze verordening is er om te zorgen dat we de maatregelen om het coronavirus te beperken kunnen handhaven. Het gaat dan om de sluiting van scholen, cafés, restaurants, sportclubs, coffeeshops e.d..

 • Fietsenstallingen Achterom en Statenplein sluiten: haal je fiets op!

  16 maart 2020

  Vanaf dinsdag 17 maart 12.00 uur zijn de openbare fietsenstallingen Achterom (Raamstraat) en Statenplein (Kolfstraat) gesloten. Dit gebeurt in verband met de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Mensen die hun (brom)fiets of scootmobiel hier gestald hebben, verzoeken we dringend deze voor morgen 12.00 uur op te halen. Na die tijd kunnen die alleen nog op afspraak worden opgehaald.

 • Oproep burgemeester: Let op elkaar

  15 maart 2020

  Beste Dordtenaren,

  Vandaag heeft het kabinet extra maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus. De aanpak is in een nieuwe fase terecht gekomen.

 • Veranderingen op wegen centrum nodig om stad bereikbaar te houden

  13 maart 2020

  Om de stad bereikbaar te houden zijn er veranderingen nodig. Het college stelt een aantal veranderingen in de verkeersstructuur van het centrum voor aan de raad.

 • Eerste patiënt coronavirus in Dordrecht

  18 maart 2020

  Burgemeester Wouter Kolff bevestigt dat de eerste patiënt in Dordrecht positief is getest op het coronavirus. Het gaat om een 74-jarige vrouw uit Dordrecht. Ze ligt in isolatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis om verdere verspreiding te voorkomen. De burgemeester leeft zeer mee met deze patiënt en haar directe familie en hoopt op spoedig herstel.

 • Hoge waterstand donderdag 12 maart en vrijdag 13 maart, beperkte kans op overlast

  12 maart 2020

  Het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht is hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.

 • Aandelen kopen in zonnepark Crayestein

  06 maart 2020

  Bent u geïnteresseerd in duurzame energie? Investeer in zonnepark Crayestein. Inschrijven op certificaten van aandelen kan tot en met 31 maart.

 • Ontwerpregeling voor groenblauwe schoolpleinen

  02 maart 2020

  Op 1 maart is de ontwerpregeling voor 'groenblauwe schoolpleinen' ingegaan. Scholen die een groenblauw schoolplein willen, kunnen hiermee de hulp inroepen van ontwerpers met veel ervaring. Dat is belangrijk, want het succes van een groenblauw schoolplein valt of staat met een goed ontwerp. We willen Dordtse basisscholen stimuleren hun schoolplein te vergroenen. Het streven is dat in 2030 alle Dordtse basisscholen een groenblauw schoolplein hebben. Wij maken Dordt groen.

 • Vervanging pollers

  02 maart 2020

  De binnenstad van Dordrecht is autoluw. Dit houdt in dat auto's, motoren, bussen en vrachtwagens alleen met een ontheffing het gebied in kunnen rijden. Op 1 april 2020 vervangen we de automatische paaltjes (pollers) voor een systeem met kentekenherkenning. Hierdoor zijn de pollers niet meer nodig.