Testen op corona

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

Afspraak maken

Bel voor een afspraak met 0800 - 1202. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Bellen kan zeven dagen per week, tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

Via dit landelijke nummer maakt u een afspraak voor een test bij personen vanaf 12 jaar. Voor kinderen tot 12 jaar belt u naar de Gezondheidsdienst Zuid-Holland Zuid, telefoonnummer  (078) 770 8580. 

Testen

De Gezondheidsdienst Zuid-Holland Zuid neemt de testen af. De testlocatie is aan de Calandstraat 44 in Dordrecht. Op de website van de gezondheidsdienst leest u hoe het testen in zijn werk gaat. Kijk voor meer informatie ook op de website van de overheid

Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heeft u andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800 - 1351.