Kinderbadje de Paddenstoel mag weer open

De Paddenstoel, het gratis peuterbadje in het Wantijpark, gaat maandag 22 juni 2020 weer open. Volwassen bezoekers moeten zich wel aan de coronamaatregelen houden om besmetting te voorkomen. 

Normaal gaat het bad open voor publiek als het warmer is dan 22 graden en als er zonnig tot half bewolkt, rustig weer wordt verwacht. Het badje is open van 09.30 tot 19.00 uur tot 1 oktober 2020. Het water wordt elke dag ververst en het is voor kinderen van 0-12 jaar.

Coronamaatregelen

Iedereen wil gezond blijven. De gemeente heeft daarom rondom het badje maatregelen genomen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Zo hebben medewerkers op het gras rondom het badje witte cirkels getekend. Daarmee wordt het voor gezinnen gemakkelijker gemaakt om minimaal 1,5 meter afstand te houden. Ook op de rand van het badje zelf zijn strepen aangebracht die helpen om een veilige afstand te houden. Ouders van kleinere kinderen mogen met hun kind in het water, maar alleen als zij tussen elkaar 1,5m afstand kunnen bewaren. Als het door drukte niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, moeten ouders wachten tot het wel mogelijk is. Kinderen kunnen ook spelen in de speeltuin. 

De gemeente verwacht dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zal op de naleving van de regels handhaven. Als mensen zich niet aan de regels houden, zal de gemeente het badje weer sluiten.