Gemeente geeft zelfbouwkavels uit in Sterrenburg

De gemeente geeft grond voor zelfbouw uit in de wijk Sterrenburg. Het gaat om 12 kavels.

Zelf je huis bouwen? Het is binnenkort mogelijk in de wijk Sterrenburg. Aan de Grote Hondring geeft de gemeente 12 kavels voor zelfbouw uit. De grond ligt op de plek waar ooit school De Driehoek stond. Het gaat om grond voor 4 rijwoningen en 8 vrijstaande huizen. De grootte van de kavels loopt uiteen van 175 m2 tot 510 m2. De koopprijs varieert per kavel. Er is al een kavel te koop voor € 102.456,-.

Paspoorten

In de kavelpaspoorten staat wat de bouwmogelijkheden zijn en waar je als zelfbouwer verder rekening mee moet houden. De maximum hoogte is 2 bouwlagen met kap. Bij de vrijstaande woningen is het ook mogelijk om in één laag te bouwen.

Loting

De verkoop van de kavels gebeurt via loting. Daarvoor zijn spelregels opgesteld. Deze spelregels en de kavelpaspoorten zijn te vinden op www.dordtseruimte.nl/grote-hondring. De inschrijving start op donderdag 11 juni 2020. Inschrijven voor een kavel is mogelijk tot en met 2 juli 2020. De loting vindt plaats op 7 juli 2020 in het Meeting House in Dordrecht.

Locatie zelfbouwgrond aan Grote Hondring