Burgemeester Wouter Kolff: 'Ik heb gisteren een stel bijzondere mensen ontmoet'.

Beste Dordtenaren,

Ik heb gisteren een stel bijzondere mensen ontmoet. Mensen die de afgelopen maanden met hart en ziel hebben gewerkt aan de gezondheid van velen. Mensen die veel leed hebben gezien maar ook mensen die gelukkig ook mensen beter hebben kunnen maken.

Ik was te gast bij de Intensive care afdeling (IC) van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Natuurlijk heb ik de afgelopen maanden veel contact gehad met het ziekenhuis maar ik wilde – nu het weer kan – met eigen ogen zien wat er de afgelopen maanden is gebeurd en hoe het met de mensen die daar werken gaat. Van intensivist tot verpleegkundige en van schoonmaker tot bestuurder.

Wekenlang hebben de IC afdelingen in ziekenhuizen extra bedden en dus ook extra patiënten moeten verzorgen vanwege het virus. Dit heeft nogal een impact gehad op artsen en verpleegkundigen. Ik ben enorm trots op hun inzet. Ook geweldig te zien dat ze 'extra handen' gekregen hebben door herintreders. Mensen die nu ergens anders werkzaam zijn of zijn gestopt met werken maar zijn ingesprongen om te komen helpen. Je kunt ook echt zien dat die mensen dat doen omdat ze oud-collega's willen ontlasten en ook een steentje, of zeg maar gerust steen, willen bijdragen om het coronavirus te bestrijden en de mensen beter te maken. Echt geweldig!

De scholen zijn weer begonnen. En nu echt weer fulltime. Ik bracht deze week een bezoek aan verschillende basisscholen en een peuterspeelzaal van Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht (SPD). SPD, gefeliciteerd met jullie 50 jarig jubileum! Jullie maken veel mensen blij!

Iedereen is weer blij weer op school te zijn. Lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes op het schoolplein. Eindelijk geen thuisonderwijs meer van pappa of mamma ;-).

Goed om te zien dat de scholen zelf de nodige maatregelen hebben genomen om de kinderen maar ook de docenten veilig te laten zijn. Het vergt ook van de ouders wat discipline bij het brengen en halen maar volgens mij gaat het allemaal prima en lekker gemoedelijk zoals het hoort. Vooral op een school.

Dordtenaren, blijven jullie een beetje op elkaar letten?

Ik wens jullie een fijn weekend!

Wouter Kolff
Burgemeester Dordrecht