• Aanpassingen kruisingen Brouwersdijk/Bosboom-Toussaintstraat

13 juli 2020

De kruising van de Brouwersdijk met de Bosboom-Toussaintstraat en Frans Lebretlaan is op de schop. We maken de kruising verkeersveiliger door aanpassingen te doen.

• Versoepelingen coronamaatregelen 1 juli

24 juni 2020

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, vertelden in hun persconferentie dat we veel meer versoepelingen kunnen doorvoeren dan verwacht. Ze doen een oproep aan iedereen om er samen voor te zorgen dat er geen tweede golf komt. Het belangrijkste dat we moeten doen is afstand houden.

• Bouw mee aan ons nieuwe groenbeheerplan

24 juni 2020
  • Ontwikkeling Gezondheidspark en parkeren

19 juni 2020

Op 19 mei 2020 is de ontwikkeling van de Middenzone op het Gezondheidspark gegund aan Ballast Nedam. Het plan van Ballast Nedam voldoet aan de kaders en uitgangspunten die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Voor de toekomstige parkeertarieven is de afgelopen weken de nodige aandacht geweest. Daarom lichten we de situatie in dit bericht verder toe.

• Kinderbadje de Paddenstoel mag weer open

19 juni 2020

De Paddenstoel, het gratis peuterbadje in het Wantijpark, gaat maandag 22 juni 2020 weer open. Volwassen bezoekers moeten zich wel aan de coronamaatregelen houden om besmetting te voorkomen.

• Opruimdag op de Staart

17 juni 2020

'n Schone straat… je hebt het zelf in de hand. Maar een beetje hulp bij het schoonhouden is natuurlijk fijn. Op woensdag 24 juni is er een opruimdag op de Staart.

• Doe mee met de actie groepsaankoop zonnepanelen!

16 juni 2020

De zon is een gratis energiebron waarmee u zelf energie kunt opwekken. En door zelf energie op te wekken, kunt u flink besparen op uw energierekening. Energie opwekken met zonnepanelen is daarnaast beter voor het milieu. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een actie om het kopen en installeren van zonnepanelen goedkoper en makkelijk te maken.

• Venstertijden poller Visstraat tijdelijk aangepast

16 juni 2020

De venstertijden van de poller op de Visstraat worden tijdelijk aangepast. De venstertijd is de periode dat de poller omlaag staat. Normaal gesproken is dat op de meeste dagen tussen 17.00 uur en 11.00 uur het geval. Vanaf dinsdag 16 juni gaat de venstertijd op de Visstraat pas vanaf middernacht in.

• Nieuwe noodverordening regio Zuid-Holland Zuid per 15 juni

15 juni 2020

Vanaf 15 juni 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Zuid-Holland Zuid.

• Burgemeester Wouter Kolff: 'Ik heb gisteren een stel bijzondere mensen ontmoet'.

12 juni 2020
  • Komend weekend meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

11 juni 2020

Komend weekend rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

• Gemeente geeft zelfbouwkavels uit in Sterrenburg

08 juni 2020

De gemeente geeft grond voor zelfbouw uit in de wijk Sterrenburg. Het gaat om 12 kavels.

• Burgemeester Kolff: 'sta eens stil bij toezichthouders en politie'

05 juni 2020

Vinden jullie het ook zo belangrijk dat er mensen zijn die met hart en ziel werken aan het terugdringen van het coronavirus? Na de aandacht voor verpleegkundigen en mensen in de zorg lijkt het mij goed om eens stil te staan bij al die mensen die er voor zorgen dat alle noodmaatregelen worden nageleefd. Ik heb het dan specifiek over politieagenten en toezichthouders.

• Testen op corona

05 juni 2020

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

• Basisscholen weer volledig open – Zomervakantie 2020: 'Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis'

04 juni 2020

Woensdagavond 3 juni gaf Mark Rutte tijdens een persconferentie meer duidelijkheid over de openstellen van de basisscholen en de zomer van 2020.