• Groot onderhoud N3 start 6 augustus

03 augustus 2020

Rijkswaterstaat start donderdag 6 augustus met het groot onderhoud van de N3. Aannemer Boskalis begint donderdagavond om 22.00 uur met het eerste deel van de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. De Papendrechtsebrug is dan tot maandagochtend 5.00 uur dicht voor alle verkeer.

• Dordtse schoolkinderen presenteren kaart met kindvriendelijke plekken

23 juli 2020

Voor alle kinderen die deze zomer in Dordrecht blijven is er nu een plattegrond met gezellige plekken waar ieder kind kan spelen, bewegen of zich vermaken. Het is de Kidskaart Dordrecht.

• Komend weekend meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

16 juli 2020

Komend weekend rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

• Nieuwe noodverordening per 15 juli 2020

15 juli 2020

Er geldt een nieuwe noodverordening. Deze noodverordening vervangt de versie van 1 juli en heeft een aantal kleine aanpassingen.

• Zondag tweede demonstratie in Weizigtpark

11 juli 2020

Naast de Black Lives Matter demonstratie is er zondag 12 juli nog een demonstratie in het Weizigtpark. Het gaat om een protestactie waarin aandacht wordt gevraagd voor het grondrecht ‘vrijheid van meningsuiting’ en het ‘recht op demonstratie’. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft dit besloten.

• Realistisch aan de slag met duurzame energie

10 juli 2020

In de regio Drechtsteden moeten vóór 2030 minimaal 12.000 woningen aardgasvrij zijn en aangesloten zijn op een warmtenet. Ook gaan we onderzoeken op welke plekken in de regio duurzame energie opgewekt kan worden. Deze ambities staan in de concept-Regionale Energiestrategie (RES) van de Drechtsteden.

• Zondag 12 juli Black Lives Matters demonstratie

10 juli 2020

De Black Lives Matters demonstratie vindt aanstaande zondag plaats in het Weizigtpark.

• Fietsenstallingen binnenstad weer volledig open

09 juli 2020

De gratis fietsenstallingen aan het Statenplein en Achterom (ingang Raamstraat) gaan maandag 13 juli weer volledig open. Vanwege de corona maatregelen waren de openingstijden aangepast. Dat is nu niet meer nodig. Naast het stallen van fietsen, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de toiletten.

• Geef uw mening over de wijziging van de APV

08 juli 2020

Het college van burgemeester en wethouders stelt een wijziging voor van de algemene plaatselijke verordening (APV). U kunt hierover uw mening geven van woensdag 8 juli 2020 tot en met maandag 7 september 2020.

• Raadscommissies na zomer weer in stadskantoor

03 juli 2020

De raadscommissies van Dordrecht komen na het zomerreces weer bij elkaar in het stadskantoor. Alleen vergaderzaal 1 is geschikt voor commissievergaderingen omdat iedereen vanwege het coronavirus anderhalve meter afstand moet houden.

• Burgemeester Wouter Kolff: Ik hoop dat iedereen wat ontspanning en rust kan vinden

03 juli 2020
  • Dordrecht vervangt pollers door handhaving met camera's

01 juli 2020

De automatische paaltjes (pollers) verdwijnen uit de Dordtse binnenstad. Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, controleert de gemeente met camera's of passerende voertuigen het autoluwe gebied in mogen. Dankzij de camera's is de handhaving 100%. Bovendien behoren ongelukken met pollers in de binnenstad tot het verleden.

• Nieuwe noodverordening per 1 juli 2020

01 juli 2020

De coronamaatregelen zijn per 1 juli 2020 versoepeld. Ze staan te lezen in de nieuwe noodverordening van de Veligheidsregio Zuid-Holland Zuid. .