Holocaust Memorial op 27 januari

Maandag 27 januari is de bevrijding van concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz herdacht in het Stadhuis.

Burgemeester Wouter Kolff gaf een toespraak tijdens deze besloten bijeenkomst. Door Marieke van Leeuwen werd tijdens de herdenking een gedicht voorgelezen.

Lichtmonument

Om iedereen te betrekken bij dit oorlogsverleden, is op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een tijdelijk monument ontworpen. Dit monument is gemaakt door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. De herdenkingsstenen hebben fluorescerende pigmenten en lichten op door ultraviolet licht. Om de paar seconden krijgen de stenen een blauwe kleur.

Lichtmonument

Dit monument is in 171 gemeenten te bekijken. Ook in Dordrecht. Op maandag 27 januari rond 20.30 uur onthullen we het monument op het Stadhuisplein. Het monument is tot en met zondag 2 februari iedere dag tot 18:00 uur te zien in de tuin van het Dordrechts Museum. Na 18:00 uur is het monument vanaf de Museumstraat te bekijken.