Energiebesparende maatregelen

Dit jaar organiseren we verschillende activiteiten om woningeigenaren te helpen met energiebesparende maatregelen in hun huis. Voor de hele stad bieden we groepsaankopen aan en advies- en aankoopacties. In de wijken Crabbehof, Wielwijk en Oud- en Nieuw-Krispijn zetten we energiecoaches in.

Met kleine maatregelen kunt u makkelijk energie besparen. Daarmee verbetert u ook meteen het comfort in uw woning. Wij helpen u daar graag bij.

Groepsaankopen

Samen met het Regionaal Energieloket organiseren we verschillende activiteiten voor de hele stad. We bieden bijvoorbeeld groepsaankopen aan en speciale advies- en aankoopacties. Daarmee treft u makkelijk en voordelig energiebesparende maatregelen aan uw huis.

Energiecoaches

In Crabbehof, Wielwijk en Oud- en Nieuw-Krispijn staan veel oudere woningen met een lager energielabel. Voor deze wijken zetten we vanaf maart speciaal opgeleide energiecoaches in. De energiecoaches organiseren activiteiten voor woningeigenaren. Ze houden inloopspreekuren om vragen van bewoners te beantwoorden. De energiecoaches gaan bij woningeigenaren thuis langs. En ze helpen met het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips of ledverlichting.

Energiecoach worden?

We zoeken enthousiaste bewoners die aan de slag willen als energiecoach. Voor de werving en begeleiding van energiecoaches werken we samen met Drechtse Stromen en Wijk voor Wijk. Iedere energiecoach krijgt een opleiding en een vrijwilligersvergoeding. Bent u geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar MMH.vanden.Bosch@dordrecht.nl.

Subsidie

We krijgen 405.000 euro subsidie om woningeigenaren te helpen. Dat geld is bedoeld om woningeigenaren persoonlijk te adviseren. Maar ook voor het treffen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van tochtstrips, het vervangen van gloei-/spaarlampen door ledverlichting en het plaatsen van radiatorfolie.

Tips om ook in uw huis energie te besparen? Kijk op de website van het Regionaal Energieloket.