Bulgaarse onderscheidingen voor Stedenband Dordrecht-Varna

Zes mensen, ook Oud-burgemeester Arno Brok, zijn officieel onderscheiden door de Bulgaarse overheid. Deze hebben zij gekregen voor hun bijzondere inzet voor de Nederlands-Bulgaarse betrekkingen. Vooral via de stedenband Dordrecht-Varna.

De bijzondere bijeenkomst vond plaats in de ambassade van Bulgarije in Den Haag. Arno Brok kreeg de hoogste nationale onderscheiding en kreeg deze voor zijn bijzondere inzet voor de stedenband in de periode 2010 tot 2017.
Vier andere bestuursleden van de Stichting Stedenband Dordrecht-Varna kregen ook een nationale onderscheiding:

• Bestuursvoorzitter Rob Scheelbeek;
  • Penningmeester Leendert Korteweg;
  • Secretaris Andrea van den Boogaard;
  • Algemeen bestuurslid Madeleine Noteborn

Ook beleidsadviseur internationale relaties van de gemeente Dordrecht Gea Davids kreeg een nationale onderscheiding.

Projecten

De afgelopen jaren zijn er verschillende activiteiten en uitwisselingen in en tussen Dordrecht en Varna geweest. Zo zijn er tentoonstellingen geweest, zoals 'Het Oudste Goud van de wereld'. Op economisch gebied was het maritieme business-to-businessforum een grote activiteit. Tijdens dit project bezochten 24 Bulgaarse bedrijven de Drechtsteden en maakten ze kennis met zo'n 35 maritieme bedrijven uit de regio. Op www.dordrechtvarna.nl is meer informatie te vinden over de activiteiten.

Stedenbanden

De stedenbanden zijn er vanuit de gedachte dat wij als stad niet alleen zijn op de wereld. Steden kunnen van elkaar leren, elkaar helpen en elkaar steunen in tijden van nood. Naast Varna heeft Dordrecht ook stedenbanden met:

• Recklinghausen in Duitsland
  • Bamenda in Kameroen
  • Dordrecht in Zuid-Afrika
  • Hastings in het Verenigd Koninkrijk.