Logiesheffing in Dordrecht

Overnachten mensen van buiten de stad bij u en betalen ze daarvoor? Bijvoorbeeld in een hotel, pension of Bed & Breakfast? Vanaf 1 april 2020 betaalt u daarover logiesheffing. De kosten berekent u door aan uw klanten. Met de logiesheffing investeert de gemeente in voorzieningen in de stad.

Logiesheffing, ook wel toeristenbelasting genoemd, is een belasting voor mensen die niet in Dordrecht wonen en hier tegen een vergoeding overnachten (logies). Dat geldt ook als u zelf een ruimte verhuurt via bijvoorbeeld Airbnb. Of als u een kamer verhuurt aan mensen die niet in Dordrecht wonen.

Tarief

Het belastingtarief is 2 euro per volwassene per nacht voor overnachting in een accommodatie. Voor een staan- of ligplaats is dat 0,75 euro per persoon per nacht. De aanbieder van de locatie betaalt de logiesheffing aan de gemeente. 

Aangifte

Geldt de logiesheffing voor u of uw organisatie? Meld u dat dan bij de gemeente. Daarna doet u jaarlijks achteraf aangifte en draagt u de logiesheffing af aan de gemeente.

Voorzieningen

De gemeente geeft geld uit aan voorzieningen in de stad, evenementen, de VVV en Citymarketing. Die voorzieningen zijn voor onze eigen inwoners en ondernemers, maar ook voor bezoekers van buiten de stad. Daarom vragen we ook een vergoeding van bezoekers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over logiesheffing op de webpagina Logiesheffing. Hier vindt u ook het formulier waarmee u een betaalde slaapplaats bij ons kunt melden.