N3 lang weekend dicht

Vrijdag 11 december 21.00 uur tot maandag 14 december 05.00 uur sluit Rijkswaterstaat de N3 weer in beide richtingen af tussen de afslag bij de Merwedestraat en de A16. Dit is inclusief alle op- en afritten. De aannemer start vanaf 20.00 uur met het afsluiten van de op- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt en is om 21.00 uur helemaal dicht. De fiets- en voetpaden langs de N3 blijven open.

Vanaf september heeft Rijkswaterstaat gewerkt op de N3 tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg. Het werk schuift deze maand op naar het volgende deel, tussen de Copernicusweg en de A16. Dit weekend bouwt Rijkswaterstaat de N3 om naar een nieuwe situatie met minder rijstroken die tot 19 maart 2021 duurt. 

U kunt dit weekend het beste niet via de N3 rijden. Als het niet anders kan, moet u rekening houden met extra reistijd. Vanaf maandag 14 december 05.00 uur is er een nieuwe situatie:
•    twee rijstroken richting Papendrecht;
•    en een rijstrook richting Breda.

Afsluitingen en omleiding

De volgende op- en afritten zijn in beide richtingen afgesloten: Sterrenburg, Overkampweg/Laan der VN en Provincialeweg. Bij de Merwedestraat zijn de op- en afritten naar het zuiden dicht. U kunt wel van en naar Papendrecht rijden. Aan de zuidkant van de N3 is Amstelwijck (Laan van Europa) bereikbaar vanaf de A16 en de N217.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd. Houd rekening met extra verkeersdrukte en check vooraf uw route op de website Dordrecht Onderweg

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet via de N3 bereikbaar. U kunt via de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg bij het ziekenhuis komen. Verkeer van buiten Dordrecht neemt de A16, afslag 21 Dordrecht Centrum naar het ziekenhuis.
Volg het nieuws en de planning van de werkzaamheden aan de N3 op de website over de N3 werkzaamheden.