Hulp tijdens de lockdown

Door de lockdown is er veel gesloten in de stad en blijven we zo veel mogelijk thuis. Waar kunt u terecht als u de deur niet uit kunt en als u praktische hulp nodig heeft?

Informatie over quarantaine

Moet u thuis in quarantaine? In de quarantainegids van de Rijksoverheid leest u onder andere hoe u om hulp kunt vragen. U vindt er informatie over financiën, zorg en ondersteuning. En tips voor daginvulling, sport en beweging. 

Praktische hulp

Moet u thuis in quarantaine of kunt u om een andere reden de deur niet uit? Heeft u praktische hulp nodig? Meld u aan bij de hulplijn van Licht voor Dordt: 

  • via telefoonnummer (078) 2049 315 (maandag tot en met donderdag, 9.00 – 12.00 uur) 
  • via de website: lichtvoordordt.nl

Licht voor Dordt koppelt u aan een vrijwilliger bij u in de buurt. Vrijwilligers bieden praktische hulp zoals medicijnen ophalen, de hond uitlaten of een boodschap doen. De hulplijn is er ook om even uw hart te luchten en te ervaren dat u er niet alleen voor staat.

Hulp krijgen en hulp bieden

Sinds de coronacrisis zijn er in Dordrecht verschillende initiatieven van bewoners en organisaties die hulp bieden. U kunt daar terecht als u hulp nodig heeft of om zelf uw hulp aan te bieden.