Een fijne en veilige feestmaand

Burgemeester Kolff wenst u een fijne en veilige feestmaand toe. Elkaar thuis bezoeken is gezellig, maar hoe doet u dat in coronatijd? Bekijk de checklist en tips voor thuisbezoek.

Beste inwoner van Dordrecht,

Het is alweer december. Een maand die normaal gesproken vooral in het teken staat van de feestdagen. Maar het is dit jaar anders dan voorgaande jaren. En hopelijk ook anders dan komende jaren. Het grootste deel van het jaar stond in het teken van het coronavirus. Onze gedachten gaan uit naar die mensen die ziek zijn, dierbaren hebben verloren, mensen die eenzaam zijn of mensen die het ļ¬nancieel moeilijk hebben door de coronacrisis.

Juist nu willen we elkaar tijdens de feestdagen zien. Maar daar moeten we erg voorzichtig mee zijn. Ook in onze regio is het aantal coronabesmettingen te hoog. De situatie is zeer ernstig.

De afgelopen weken hebben we met elkaar laten zien dat we het aantal besmettingen omlaag kunnen krijgen. Daar hebben we veel voor moeten laten. Niet op verjaardagsvisite, niet langs het sportveld staan, geen drankje in het café en noem maar op. Het zou enorm zonde zijn als we het voor niets hebben gedaan.

Het is juist nu enorm belangrijk om onze contacten te blijven beperken. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we het virus in een hoek drukken.

Houd u ook thuis aan de maatregelen

Vooral thuis en op bezoek raken te veel mensen besmet. De feestdagen vieren we natuurlijk het liefst met de mensen van wie we houden. Maar beperk het dit jaar tot uw eigen gezin of een klein gezelschap uit uw omgeving.

We vragen u daarnaast met klem om:

• niet meer dan het toegestane aantal bezoekers uit te nodigen
  • altijd 1,5 meter afstand te houden, ook thuis
  • geen blokjesverjaardagen of -feestjes te organiseren óf te bezoeken

Doe het voor uzelf én voor elkaar

Afstand houden doen we niet van elkaar, maar vóór elkaar! U laat door afstand te houden juist zien dat u om iemand geeft en die persoon niet wilt besmetten. We kunnen niet vaak genoeg zeggen: mensen die zich aan de maatregelen (willen) houden, verdienen respect en een groot compliment!

Houd vol, zo lang als nodig

We willen allemaal corona zo snel mogelijk terugdringen. Ervoor zorgen dat minder mensen thuis besmet raken, helpt daarbij enorm. Hieronder geven wij u een aantal tips en suggesties hoe u op een verantwoorde en veilige manier familie of vrienden kunt zien.

We rekenen op uw medewerking en wensen u alvast knusse feestdagen en veel gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,

Wouter Kolff,
burgemeester Dordrecht
en voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid