Corona teststraat GGDZHZ verhuist van Oranjepark naar Calandstraat

In de nacht van 10 op 11 december verhuist de teststraat van GGD Zuid-Holland Zuid. De teststraat verhuist van het Oranjepark naar de Calandstraat 44 in Dordrecht.

De teststraat is op donderdag 10 december open volgens de normale openingstijden. Op vrijdag 11 december is de teststraat op de nieuwe locatie open vanaf 9.30 uur.

In de avonduren en in de nacht van 10 op 11 december verhuist de teststraat. Deze verhuizing is noodzakelijk omdat de testlocatie in het Oranjepark een nieuwe bestemming krijgt. De verhuizing is voor de medewerkers een prettige verandering. Dit omdat het in de teststraat op het Oranjepark erg koud kan zijn.

Calandstraat

De teststraat op de Calandstraat is geen 'drive through' maar een locatie waar de bezoekers te voet binnenkomen. Zij parkeren de auto op het terrein en lopen naar binnen voor de test. Hiervoor is een route gemaakt waardoor bezoekers -op 1,5 meter afstand van elkaar- een eenrichtingsweg door het pand afleggen. Medewerkers maken gebruik van een andere route. Zo ontmoeten bezoekers en medewerkers elkaar alleen bij de test.

Op de Calandstraat is wel één 'drive through straat' ingericht. Deze is voor priotesten voor zorg- en onderwijspersoneel.