Burgemeester Wouter Kolff: Zo vlak voor de feestdagen wil ik jullie graag fijne dagen en het allerbeste wensen.

Beste Dordtenaren,

Zo vlak voor de feestdagen wil ik jullie graag fijne dagen en het allerbeste wensen.

Ondanks de nare periode heb ik de afgelopen maanden ook enorm veel lichtpuntjes gezien. Deze lichtpuntjes geven mij hoop. Hoop dat we hier met elkaar uitkomen. Want waar hoop is, is leven.

Natuurlijk, deze lockdown is verschrikkelijk. De kinderen hadden vandaag met een kerstgevoel uit school moeten komen. Horeca ondernemers hadden nu reserveringen moeten opnemen voor de kerstdagen. Winkeliers zouden het nu druk moeten hebben met inpakken van cadeautjes. Maar helaas….

Maar beste Dordtenaren, we kunnen elkaar helpen door deze nare periode heen te komen. Ik hoop dat jullie net als ik lichtpuntjes zien. Lukt het niet op de voor ons gebruikelijke manier dan moeten we maar creatief zijn.

Dus bestel zoveel mogelijk online. Laat je maaltijd bezorgen of haal het zelf af bij je favoriete restaurant. Bestel je cadeautje online. Stuur een kaartje of als je de kans niet wilt lopen dat deze te laat op bestemming komt, stuur het digitaal.

We leven in een land met veel creatieve mensen. We zijn enorm flexibel en zoeken naar het goede. Het glas is bij jullie toch ook half vol?

Niet bij de pakken neerzitten maar doorzetten en op zoek gaan naar die lichtpuntjes. Ik zie ze gelukkig. Moet zeggen dat het soms niet van harte gaat maar met wat extra energie lukt het mij vaak wel.

Ik gun jullie dat ook. Blijf naar elkaar omkijken. Kijk deze Kerst extra om naar een eenzame buurman of buurvrouw.

Probeer te genieten van de kleine dingen. Dan zien we dat al die lichtputjes bij elkaar vanzelf 1 groot licht gaan vormen.
 
Beste Dordtenaren, ik gun jullie het allerbeste! Fijne dagen en op naar een beter jaar.

Wouter Kolff
Burgemeester