Augustus

• De N3 is van 4 tot en met 7 september dicht

31 augustus 2020

Van vrijdag 4 september 21.00 uur tot maandag 7 september 05.00 uur is de N3 in beide richtingen dicht. De weg is afgesloten tussen de Merwedestraat en de A16. Ook zijn alle toe- en afritten afgesloten.

• Betaald parkeren Groenedijk e.o. en Nagtegaalplaats e.o. gaat 1 september in

27 augustus 2020

Op 1 september 2020 gaat het betaald parkeren in het gebied Groenedijk – Noordendijk – Oranjelaan in. Dat geldt ook voor het gebied Nagtegaalplaats - Dr. L.L. Zamenhoflaan. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wilt u binnen deze tijden parkeren, dan heeft u een parkeervergunning voor sector G nodig. Bezoekers betalen parkeergeld. In beide gebieden hebben bewoners gevraagd om betaald parkeren in te voeren.

• Geef uw mening over de wijziging van het Bibob-beleid

25 augustus 2020

De Wet Bibob geeft gemeenten de mogelijkheid om de integriteit te controleren van bedrijven en mensen met wie zij zaken doen. Dordrecht wil zijn Bibob-beleid aanpassen om misbruik van vergunningen door criminelen nog beter aan te pakken.

• Burgemeester Wouter Kolff: hebben jullie een fijne zomer?

21 augustus 2020
  • Noodverordening op details aangepast en vastgesteld

21 augustus 2020

De noodverordening van 10 augustus is op enkele details aangepast en opnieuw vastgesteld. Deze versie geldt vanaf 21 augustus.

• Komende 2 weken meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

21 augustus 2020

Komende 2 weken rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

• Nieuwe noodverordening per 10 augustus

10 augustus 2020

Er geldt een nieuwe noodverordening. Deze noodverordening vervangt de versie van 15 juli en heeft een aantal aanpassingen.

• Nu verantwoordelijkheid nemen om 2e golf te voorkomen

07 augustus 2020

“Het coronavirus is bezig aan een gevaarlijke opmars. We dreigen de winst te verspelen.” Met die woorden zette Premier Rutte de toon voor de persconferentie van 6 augustus.