Stadswinkel: maak een afspraak en kom alleen voor dringende zaken

De dienstverlening van onze stadswinkel is aangepast. Dit heeft te maken met de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. U kunt alleen terecht op afspraak. Wij behandelen alleen dringende zaken.

De gemeente Dordrecht neemt de volgende maatregelen:

• De stadswinkel draait met een minimale bezetting en alleen op afspraak. Er is dus geen vrije inloop meer. We nemen alleen de meest dringende zaken in behandeling. Maak hiervoor een afspraak. Het gaat om de volgende producten:
    • aangifte geboorte
    • aangifte huwelijk/partnerschap binnen 3 weken voor de wettelijke plechtigheid
    • inschrijving vanuit het buitenland
    • aanvraag paspoort korter dan 1 maand geldig
    • aanvraag identiteitskaart korter dan 1 maand geldig
    • aanvraag rijbewijs korter dan 1 maand geldig
    • aanvraag voorrang op een woning (afspraak na eerst telefonisch contact)
    • aanvraag verklaring omtrent gedrag voor een nieuwe baan binnen 6 weken
    • attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

Voor overige zaken verzoeken we u om het bezoek aan de stadswinkel uit te stellen. Of om uw zaken die via de website te regelen als dat mogelijk is.

• Door de cornamaatregel is de stadswinkel op woensdag gesloten. De stadswinkel is alleen voor afspraken open op:
    • maandag en vrijdag: 9.00 - 12.00 uur;
    • dinsdag en donderdag: 14.00 - 19.30 uur.
  • Het geboorteloket in het Albert Schweitzer Ziekenhuis is gesloten. U kunt digitaal een geboorte aangeven via onze geboorteaangifte-pagina.

• We blijven huwelijken voltrekken. Alleen laten we een beperkt aantal mensen toe in de ruimte. Dat zijn het bruidspaar, maximaal 4 getuigen en eventueel de ouders. Dat zijn dus maximaal 10 personen. Deze maatregel geldt tot 1 juni.

Kom alleen voor dringende zaken

Wij vragen u dringend om alleen voor urgente zaken een afspraak te maken. U maakt een afspraak via onze website of telefonisch via 14 078. Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek dan in ieder geval uit.
Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar de stadswinkel. Zo voorkomen we dat we te veel bezoekers tegelijk in onze wachtruimte hebben.

Online aanvragen

Veel producten zijn overigens digitaal aan te vragen via onze website:

• aangifte overlijden
  • aangifte vermissing document
  • afschrift Burgerlijke Stand
  • uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
  • aanvraag parkeerproducten
  • verhuizingen
  • betaling gemeentebelasting
  • betaling parkeerproducten

Verzetten

We nemen contact op met klanten die een afspraak hebben voor zaken die niet dringend zijn. Deze afspraak verzetten we in overleg.

2 juni

De maatregelen gelden in ieder geval tot 2 juni.

Vanaf 2 juni opent de Stadswinkel weer op haar gebruikelijke openingstijden. We werken dan voor alle producten alleen op afspraak. Kom alstublieft maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar ons toe, zo voorkomt u dat u buiten moet wachten. Kom alleen met meer personen als het echt niet anders kan.
De meeste producten kunt u ook online aanvragen. Lees daarover meer informatie op de pagina van het betreffende product.

Begrip

We vragen om uw begrip als er langere wachttijden zijn als u ons belt. Ook kan het verwerken van uw aanvraag langer duren dan normaal. De maatregelen zijn in het belang van uw en onze gezondheid.

Meer informatie over coronavirus

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 – 1351. Ook de GGD Zuid-Holland Zuid heeft een callcenter beschikbaar. Die is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer (078) 770 8580.

More information

For more information about the coronavirus, frequently asked questions and current information, please visit the RIVM website. You can also call:

• the national public information number: 0800 - 1351 (available daily between 08:00 and 20:00);
  • national public information from abroad: +31 (0) 20 205 1351;
  • the call center of GGD Zuid-Holland Zuid: (078) 770 8580 (available from Monday to Friday).