Stadswinkel: maak een afspraak en kom alleen voor dringende zaken

Door het coronavirus houden wij 1,5 meter afstand. Hierdoor hebben wij minder balies bezet dan u van ons gewend bent. Het kan voorkomen dat het daardoor niet lukt om op korte termijn een afspraak te maken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heeft u zaken te regelen die niet kunnen wachten? Bel ons daarover op telefoonnummer 14 078, wij denken graag met u mee in oplossingen.

De gemeente Dordrecht neemt de volgende maatregelen:

• De stadswinkel draait met een minimale bezetting en alleen op afspraak. Er is dus geen vrije inloop meer. We nemen alleen de meest dringende zaken in behandeling. Maak hiervoor een afspraak. Het gaat om de volgende producten:
    • aangifte geboorte
    • aangifte huwelijk/partnerschap binnen 3 weken voor de wettelijke plechtigheid
    • inschrijving vanuit het buitenland
    • aanvraag paspoort korter dan 1 maand geldig
    • aanvraag identiteitskaart korter dan 1 maand geldig
    • aanvraag rijbewijs korter dan 1 maand geldig
    • aanvraag voorrang op een woning (afspraak na eerst telefonisch contact)
    • aanvraag verklaring omtrent gedrag voor een nieuwe baan binnen 6 weken
    • attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

Voor overige zaken verzoeken we u om het bezoek aan de stadswinkel uit te stellen. Of om uw zaken die via de website te regelen als dat mogelijk is.

• Het geboorteloket in het Albert Schweitzer Ziekenhuis is gesloten. U geeft de aangifte van geboorte digitaal aan ons door via onze geboorteaangifte-pagina

• Trouwen op het Stadhuis
    Er mogen 26 gasten aanwezig zijn bij uw plechtigheid in de Kennedyzaal van ons Stadhuis. Dit aantal staan wij alleen toe als we de maatregel van 1,5 meter afstand hanteren. Als meerdere personen uit 1 gezin naast elkaar zitten, moet dit mogelijk zijn. Daarom vragen wij uw gezelschap of uw ceremoniemeester om bij binnenkomst hierop toe te zien.

• Trouwen of registratie partnerschap op het Stadskantoor (gratis of zonder ceremonie)
    Hierbij staan wij maximaal 6 gasten toe. Met het bruidspaar erbij bestaat uw gezelschap uit 8 personen. Ook hierbij hanteren wij de 1,5 meter maatregel. Dit maximaal aantal aanwezigen is hetzelfde als voor de coronamaatregel, hierin verandert niets.

Kom alleen voor dringende zaken

Wij vragen u alleen voor dringende zaken een afspraak te maken. U maakt een afspraak via onze website of telefonisch via 14 078. Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek dan in ieder geval uit.
Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar de stadswinkel. Zo voorkomen we dat we te veel bezoekers tegelijk in onze wachtruimte hebben.

Quarantaine

Bent u op reis geweest naar een land waarvoor het advies geldt om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan? En heeft u binnen die 14 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Online aanvragen

Veel producten zijn overigens digitaal aan te vragen via onze website:

• aangifte overlijden
  • aangifte vermissing document
  • afschrift Burgerlijke Stand
  • uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
  • aanvraag parkeerproducten
  • verhuizingen
  • betaling gemeentebelasting
  • betaling parkeerproducten

U kunt alleen voor dringende zaken op afspraak naar ons toe komen. Kom alstublieft maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd en bij voorkeur alleen. Kom samen als dit echt niet anders kan.
De meeste producten kunt u ook online aanvragen. Lees daarover meer informatie op de pagina van het betreffende product.

Begrip

We vragen uw begrip als er langere wachttijden zijn als u ons belt. Ook kan het verwerken van uw aanvraag langer duren dan normaal. Deze maatregelen zijn in het belang van uw en onze gezondheid.

Meer informatie over coronavirus

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 – 1351. Ook de GGD Zuid-Holland Zuid heeft een callcenter beschikbaar. Die is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer (078) 770 8580.

More information

For more information about the coronavirus, frequently asked questions and current information, please visit the RIVM website. You can also call:

• the national public information number: 0800 - 1351 (available daily between 08:00 and 20:00);
  • national public information from abroad: +31 (0) 20 205 1351;
  • the call center of GGD Zuid-Holland Zuid: (078) 770 8580 (available from Monday to Friday).