Parkeersectoren vervallen tijdelijk

We heffen tijdelijk de parkeersectoren in het centrum op. Zo kunnen vergunninghouders in een veel groter gebied parkeren. Daardoor hebben ondernemers en mensen die niet thuis kunnen werken bij thuiskomst meer mogelijkheden om een parkeerplek te vinden.

Heel veel mensen werken momenteel thuis. Dat betekent dat veel parkeerplaatsen bezet zijn. Ook in en rond het centrum. Maar niet alle Dordtenaren kunnen thuis werken. Denk aan mensen in de zorg en bij hulpdiensten, maar ook vuilnismannen en –vrouwen of supermarktmedewerkers. Voor hen is het soms lastig om bij thuiskomst nog een parkeerplek te vinden. 

Geen parkeersectoren

Daarom heffen we tijdelijk de verschillende parkeersectoren in het centrum op. Dat betekent dat mensen met een parkeervergunning voor sector D bijvoorbeeld ook in sector A of E kunnen parkeren. Het gebied waar je met je vergunning kunt parkeren wordt daardoor veel groter. En dus ook de kans om een parkeerplek te vinden. Deze tijdelijke maatregel geldt ook voor ondernemers met een zakelijke parkeervergunning. De maatregel geldt zolang de overheid adviseert zoveel mogelijk thuis te werken en blijft voorlopig nog gelden.

Ruimte voor hulpdiensten

De normale parkeerregels en het betaald parkeren blijven gewoon van kracht. Handhavers controleren actief op bijvoorbeeld fout of gevaarlijk geparkeerde voertuigen. Juist in deze tijd is het cruciaal om de ruimte voor hulpdiensten te garanderen.