Laatste werkzaamheden 30km gebied 19e eeuwse Schil

Maandag 6 en dinsdag 7 april voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit in het 30km gebied in de 19e-eeuwse Schil. Het gaat om het aanleggen van een aantal drempels en het weghalen van strepen op de weg. Voor dit werk is het nodig een paar straten af te sluiten.

Vanaf maandag 6 april 9.00 uur tot en met dinsdag 7 april 18.00 uur is de Groenedijk afgesloten. De aannemer legt daar 2 drempels aan. Ook herstelt hij een stukje asfalt. Op dinsdag 7 april werkt de aannemer tussen 6.00 -18.00 op de Sint Jorisweg en de Albert Cuypsingel ter hoogte van nummers 278 en 289. De straten zijn daar dan afgesloten. De aannemer legt op de Sint Jorisweg 2 drempels aan.

Bereikbaarheid

De afsluitingen gelden voor doorgaand verkeer. Tijdens het werk blijven woningen en bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar. De aannemer zet verkeersregelaars in. Bewoners en ondernemers hebben van de aannemer een brief ontvangen over de werkzaamheden.

Streepjes weg

In het hele 30 km gebied in de Schil haalt de aannemer de kleine streepjes op het asfalt weg. Het gaat om: de Singel, Dubbeldamseweg-Noord, Vrieseweg, St. Jorisweg, Groenedijk, Hallincqlaan en Stooplaan. De aannemer doet dit als al het andere werk klaar is. Hiervoor is het niet nodig om straten helemaal af te sluiten.

Afgerond

De aanpassingen in de 19e-eeuwse Schil zijn nu bijna klaar. Er zijn drempels aangelegd. De rijbanen zijn smaller gemaakt en bochten aangepast. De Hallincqlaan en Stooplaan komen nog aan de beurt. Deze straten zijn aan groter onderhoud toe. Hiervoor wordt nog een plan gemaakt.