Invoering betaald parkeren in 2 buurten uitgesteld

Het invoeren van betaald parkeren in 2 buurten in de stad is uitgesteld. Het gaat om het gebied Noordendijk – Oranjelaan – Groenedijk en Nagtegaalplaats - Dr. L.L. Zamenhoflaan. Door het coronavirus lukt het niet om betaald parkeren daar op 1 mei 2020 in te voeren.

Om betaald parkeren in te voeren is het nodig om een informatiebijeenkomst te organiseren. Dat is zo afgesproken in de beleidsregels. Door de maatregelen rond het coronavirus kunnen we deze bijeenkomst niet organiseren. Ook voert de Stadswinkel nu alleen wettelijke taken uit. Het verstrekken van parkeervergunningen valt niet onder deze taken. Hierdoor kunnen bewoners niet langskomen bij de balie. Daarnaast heeft de leverancier van de parkeerautomaten minder capaciteit door de coronamaatregelen.

De nieuwe ingangsdatum is nu gepland op 1 september 2020. Het college moet nog een definitief besluit nemen over de invoering van parkeerregulering. De uitslag van de enquête is daarbij een zwaarwegend advies. De ingangsdatum is onder voorbehoud. De voorbereidingen gaan waar mogelijk door. Bewoners van de 2 buurten ontvangen een brief met meer informatie.