April

 • Spelregels voor buiten sporten

  06 mei 2020

  Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten. Vanaf 11 mei is buiten sporten in groepen voor alle leeftijden toegestaan. Er gelden wel een paar regels.

 • COVID-19 maatregelen voor subsidies Dordrecht vastgesteld

  30 april 2020

  Op 28 april 2020 heeft het college de Beleidsregel COVID-19 gerelateerde maatregelen voor subsidies Dordrecht vastgesteld.

 • Juno Rissema nieuwe stadsdichter van Dordrecht

  29 april 2020

  Juno Rissema mag zich twee jaar stadsdichter van Dordrecht noemen. Dit werd woensdag bekend tijdens een speciale uitzending van RTV Dordrecht. De jury heeft Juno gekozen uit 16 kandidaten. Hiervan gingen er drie door naar de laatste ronde. Het college van burgemeester en wethouders benoemt Juno Rissema officieel tot stadsdichter.

 • Herdenking omgekomen militairen op zondag 3 mei

  29 april 2020

  Vanwege de coronacrisis kan de herdenking van 3 mei op de begraafplaats Essenhof niet doorgaan. De namen van de militairen worden dit jaar niet opgelezen.

 • Online bijeenkomst over A15 Papendrecht - Gorinchem

  28 april 2020

  De A15 Papendrecht – Gorinchem staat in de top 50 van de wegen met de meeste file. De minister van Infrastructuur en Waterstaat gaf 2 jaar geleden de start voor de aanpak van de A15.

 • Komende periode meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

  28 april 2020

  Komende periode rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Jeugd mag weer sporten. Maar hoe?

  24 april 2020

  Premier Rutte liet vorige week weten dat er ruimte is om kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer buiten te laten sporten. Dat is goed nieuws, maar wel pas na 28 april

 • Burgemeester Kolff: een groot compliment aan iedereen

  23 april 2020
 • Brouwersdijk ter hoogte van supermarkt veiliger voor fietsers

  22 april 2020

  Maandag 20 april 2020 is gestart het aanpassen een stuk fietspad op de Brouwersdijk. Ter hoogte van de supermarkt is het soms gevaarlijk voor fietsers. Dat willen we oplossen.

 • Maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengd

  21 april 2020

  Het kabinet heeft de meeste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor kinderen worden de maatregelen versoepeld. Vanaf 11 mei gaan basisscholen gedeeltelijk weer open. Kinderen kunnen ook weer beperkt gaan sporten. Het verbod op evenementen en betaald voetbal wordt echter verlengd tot 1 september. Zelfstandig wonende ouderen kunnen beperkt bezoek ontvangen.

 • Melden overlast

  17 april 2020

  Spreekt u mensen aan die niet voldoende afstand houden? En heeft dat geen effect? Meld het als overlast via Fixi. Dan gaan onze handhavers ermee aan de slag.

 • Burgemeester Kolff: let op elkaar en blijf het beste uit jezelf naar boven halen

  17 april 2020
 • Tiny Houses in Crabbehof

  Steeds meer mensen willen klein(er) en duurzaam gaan wonen. Zij kiezen voor het wonen in een tiny house. Ook in Dordrecht is er vraag naar grond voor tiny houses.

 • Komende periode meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

  16 april 2020

  Komende periode rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Invoering betaald parkeren in 2 buurten uitgesteld

  15 april 2020

  Het invoeren van betaald parkeren in 2 buurten in de stad is uitgesteld. Het gaat om het gebied Noordendijk – Oranjelaan – Groenedijk en Nagtegaalplaats - Dr. L.L. Zamenhoflaan. Door het coronavirus lukt het niet om betaald parkeren daar op 1 mei 2020 in te voeren.

 • Gesloten gebieden blijven gesloten tot en met 28 april

  14 april 2020

  De gebieden die tijdens het paasweekend werden gesloten, blijven in ieder geval dicht tot en met 28 april. Burgemeester Wouter Kolff heeft dit als voorzitter van de Veiligheidsregio besloten. Hij doet dat vanwege de aanhoudende zonnige weersverwachtingen. En vanwege het lange weekend dat eraan komt met Koningsdag op 27 april 2020.

 • Burgemeester Kolff: blijf zoveel mogelijk thuis

  10 april 2020

  Burgemeester Wouter Kolff drukt iedereen in Dordrecht op het hart om ook in het paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven.

 • Parkeerterrein Weeskinderendijk voorlopig ook bij langer dan 24 uur parkeren gratis

  07 april 2020

  Langer dan 24 uur parkeren op het parkeerterrein Weeskinderendijk is voorlopig gratis. Op de parkeerautomaten zijn kappen geplaatst. Die maken duidelijk dat er op dit moment geen kentekens hoeven te worden ingevoerd.

 • Parkeersectoren vervallen tijdelijk

  11 mei 2020

  We heffen tijdelijk de parkeersectoren in het centrum op. Zo kunnen vergunninghouders in een veel groter gebied parkeren. Daardoor hebben ondernemers en mensen die niet thuis kunnen werken bij thuiskomst meer mogelijkheden om een parkeerplek te vinden.

 • Laatste werkzaamheden 30km gebied 19e eeuwse Schil

  03 april 2020

  Maandag 6 en dinsdag 7 april voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit in het 30km gebied in de 19e-eeuwse Schil. Het gaat om het aanleggen van een aantal drempels en het weghalen van strepen op de weg. Voor dit werk is het nodig een paar straten af te sluiten.

 • Nieuwe noodverordening regio Zuid-Holland Zuid

  02 april 2020

  In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens etc. gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden.

 • Laatste werkzaamheden renovatie Wantijbrug, vrijdagochtend 3 april weer open

  01 april 2020

  Na ruim tien weken gaat de Wantijbrug weer open voor auto- en vrachtverkeer. Vanaf 20 januari heeft Rijkswaterstaat hard gewerkt aan de renovatie van de brug. En ondanks het coronavirus is de brug toch op tijd klaar. Vanaf vrijdagochtend 05.00 uur kan iedereen weer over de brug rijden.

 • Burgemeester Kolff: Kijk of iemand zorg nodig heeft

  21 april 2020