Weekendafsluiting N217/N3 tussen Kiltunnel en Laan van Europa

Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 7 september 20.00 uur tot zondag 8 september 19.00 uur aan de nieuwe aansluiting van de N3 op de A16. Hiervoor is de N217 tussen de Kiltunnel (Aquamarijnweg) en de Laan van Europa afgesloten. Dit betekent dat verkeer vanaf de Kiltunnel niet de A16 en de N3 op kan rijden. Verkeer op de A16 vanuit Rotterdam kan niet de N3 richting Papendrecht oprijden. Er zijn omleidingsroutes via Dordt-West en Amstelwijck.

Dit is de laatste weekendafsluiting die nodig is voor de nieuwe aansluiting van de N3 op de A16. Rijkswaterstaat brengt het laatste asfalt en lijnen aan op de kruising N217/Rijksstraatweg. Ook werkt Rijkswaterstaat aan de verkeerslichten en de borden.

Nieuwe situatie

De nieuwe oprit vanaf de N3 richting Breda is een week in gebruik. Dat is even wennen. Verkeer naar Breda rijdt nu rechts via de nieuwe lus naar Breda. Ook voor verkeer richting Wielwijk is de situatie anders. Zij slaan na de nieuwe oprit naar Breda rechtsaf.

Betere doorstroming

Met de nieuwe aansluiting verbetert Rijkswaterstaat de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever. Ook zorgt de aansluiting voor een betere doorstroming van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. Nu de nieuwe opritten klaar zijn, stroomt het verkeer al beter door. Het totale effect van de aansluiting is pas merkbaar in juli 2020 wanneer ook de nieuwe parallelbaan tot het benzinestation De Zuidpunt open gaat voor het verkeer.

Meer informatie vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/hindera16n3

Kaartje omleidingsroutes afsluiting N217/N3 7 en 8 september 2019