Week van de Opvoeding 2019

Begin oktober vindt jaarlijks de 'Week van de Opvoeding' plaats. Dit jaar is dat van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober. In het hele land zijn er dan activiteiten van allerlei organisaties die een rol spelen in de opvoeding. Zo ook in Dordrecht. Wie deelneemt aan de activiteiten krijgt meer informatie over een bepaald thema. Maar ze bieden ook de gelegenheid om andere ouders en opvoeders te ontmoeten. Bijvoorbeeld om tips en verhalen uit te wisselen en kennis te maken met verschillende Dordtse initiatieven.

De Week van de Opvoeding trappen we feestelijk af in het stadion van FC Dordrecht. Wethouder Rik van der Linden (Jeugd) opent de week.

Openingsavond: maandag 7 oktober 2019
Locatie: FC Dordrecht, Krommedijk 210 (gratis parkeren)
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Aanmelden? Stuur een mail naar weekvandeopvoeding@dordrecht.nl 

Loop over de opvoedmarkt, doe praktische tips op in een van de workshops en laat je inspireren door de spreker van de avond: opvoedkundige Marina van der Wal!

Lezing met opvoedkundige Marina van der Wal
Marina is oprichter en directeur van stichting ‘Mamma weet alles’ en heeft jaren een praktijk gehad waarin zij ouders met opvoedvragen begeleidde. Marina treedt regelmatig op in de media en is vaste opvoedkundige bij de uitgaven van Vrouw (Telegraaf) en ook bij het tv-programma Koffietijd is zij een vaak geziene gast. Zij is de dragende kracht van het (video-)programma Puber Tijd met Marina op YouTube. Tijdens de openingsavond van de Week van de Opvoeding spreekt ze over het thema 'als ze maar gelukkig zijn'.

Workshops
Na de lezing staan 4 totaal verschillende inspirerende en praktische workshops op het programma.

  • Workshop 'Voor je het weet, zijn ze groot' – interactief theater
  • Workshop 'Meertalig opvoeden, dat is de toekomst!' door Ilse Verbindt en Marinella Orioni
  • Workshop 'Help ik heb een peuter!' door kinderopvang SDK ensamenwerkende jeugdhulp
  • Workshop 'Als ze maar gelukkig zijn' – met Marina van der Wal

Leuke activiteiten
Verder in de week zijn er diverse activiteiten waaronder een Opvoedparty, een Groots Kinderfeest, een Kinderboekenweekactiviteit 'Ga je mee met Boer Boris', een DordtLAB, een kookworkshop en een Supermarkt Safari.