Gratis herfstbloeiers nu bij de Eikenhof

De herfst grijs en grauw? Nee, natuurlijk niet. Het is het seizoen van prachtige kleuren, ook in de tuin! Het is bij uitstek een goed seizoen om in de tuin aan de slag te gaan. Operatie Steenbreek helpt u om uw tuin te vergroenen en op te fleuren. De actie Operatie Steenbreek van de gemeente Dordrecht komt nu naar Land van Valk. Dordtenaren die een tuintegel inleveren, krijgen daarvoor gratis een tuinplant in de plaats. Dat kan op de Buurtfair van de Eikenhof aan de Dubbeldamseweg Zuid 362 op zaterdag 28 september van 12.00 tot 17.00 uur. De eerder aangegeven Operatie Steenbreek actie in Stadspolders was door het voorspelde slechte weer afgelast.

Tuin opfleuren
Medewerkers van Operatie Steenbreek nemen speciaal herfstbloeiers mee, zoals herfstaster, ereprijs, hemelsleutel, longkruid en vrouwenmantel. Met deze planten kunnen Dordtenaren ook in de herfst hun tuin opfleuren. Tegel eruit, de grond mengen met goede tuinaarde en zorgen voor beplanting die u mooi vindt.

Minder wateroverlast
Het vergroenen van tuinen is belangrijk. Groene tuinen zorgen voor minder wateroverlast bij hevige regenval. En een groene tuin zorgt ook voor verkoeling tijdens warme dagen. Op de Buurtfair kunt u één (of meer) tegels inleveren. In de plaats mag u een plantje mee naar huis nemen. Ook krijgt u tips en ideeën om uw tuin te vergroenen. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten op de Buurtfair van de Eikenhof.