Werkzaamheden Nicolaas Maessingel

Om de snelheid in de 19e eeuwse Schil te verlagen past de gemeente de wegen in dit 30 km gebied aan. Maandag 21 oktober start de aannemer met werkzaamheden aan de Nicolaas Maessingel.

De werkzaamheden bestaan uit het smaller maken van de weg. De stoep en de parkeervakken worden verbreed aan de kant met de even huisnummers. Ook de bocht bij de kruising met de Blekersdijk/Dubbeldamseweg Noord wordt aangepast. Hierdoor is het straks logischer om niet meer om, maar over de zogenoemde punaises te rijden. Tot slot brengt de aannemer nog 2 drempels aan in het asfalt van de Nicolaas Maessingel.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de Nicolaas Maessingel tijdelijk eenrichtingsverkeer. Dit betekent dat autoverkeer niet vanaf de kruising Johan de Wittstraat richting de Blekersdijk/Dubbeldamseweg Noord kan rijden. Andersom kan dat wel. Er geldt een omleidingsroute via de Stationsweg, Burgemeester de Raadtsingel, Toulonselaan en Vrieseweg.  De afsluitingen en omleidingen staan aangegeven met borden. Fietsers kunnen wel in twee richtingen van de Singel gebruik blijven maken.

Fases

Het aanpassen van de wegen in de 19e eeuwse Schil gebeurt in fases. De aanpassing van de andere straten volgt begin volgend jaar.

Meer weten?

Alle informatie over het aanpassen van het 30km gebied in de 19e eeuwse Schil is te vinden op www.dordrecht.nl/30km.