Gratis een kinderboek meenemen uit het Kinder-zwerfboekenstation

Vanaf vandaag mogen kinderen gratis een kinderboek meenemen uit het Kinder-zwerfboekenstation in de stadswinkel. Wethouder Peter Heijkoop opende het Kinder-zwerfboekenstation samen met de initiatiefnemers.

Het zwerfboekenstation bestaat uit twee kasten waaruit kinderen gratis boeken mogen meenemen en kunnen doorgeven. Je kunt er ook zwerfboeken in achterlaten. Hiermee moedigen wij kinderen aan om het plezier van lezen te ontdekken.

Kinder-zwerfboekenkast

Initiatief Kinder-zwerfboekenkast

De boekenkast is een initiatief van Loesje en Lientje, Dordtse schrijver en illustrator van kinderboeken en de stichting Kinder-zwerfboek. De leerlingen van de Techniekklas van Insula Koningstraat hebben de twee boekenkastjes gemaakt. De leerlingen waren ook aanwezig tijdens de opening. Groep 7 van de basisschool de Horizon maakte als eerste gebruik van het Kinder-zwerfboekenstation.

Alle kinderen mogen een boek uitkiezen en meenemen om het daarna te laten zwerven. Team Variant van Gemiva onderhoudt de zwerfboekenstations en plaatst er regelmatig nieuwe zwerfboeken in.