Geen vuurwerk in binnenstad

Er komen meer vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. Ook in de binnenstad is het verboden om vuurwerk af te steken. Nieuw is dat de gemeente voor iedereen een vuurwerkshow houdt vanaf de rivier.

Voor een heel Dordrecht zonder vuurwerk is niet genoeg steun. De binnenstad wordt wel helemaal vuurwerkvrij. Daar staan veel monumenten.
Ook mag je geen vuurwerk afsteken op deze plekken:
•    rond ziekenhuizen, verpleeghuizen en wooncentra voor ouderen
•    schoolpleinen
•    alle parken
•    Nationaal Park De Biesbosch

Geen vreugdevuren

Burgemeester en wethouders staan ook geen vreugdevuren meer toe. Bij de vorige jaarwisseling was er één vreugdevuur. Dat kostte de gemeente 18.000 euro. Daar komen de uitgaven voor brandweer en politie nog bij. De kosten staan niet in verhouding tot het aantal mensen dat er plezier aan beleeft.

Vuurwerkbrillen

Dit jaar geeft de gemeente kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen een gratis vuurwerkbril.