Vraag een gratis geveltuintje aan

Woon je in de stad en zou je je huis en straat willen opfleuren, maar je hebt geen voortuin? Denk dan aan de mogelijkheid van een geveltuintje. Ook de herfst is een heel geschikt seizoen daarvoor. De gemeente komt het gratis voor je aanleggen. Jij zorgt voor de plantjes en het onderhoud.

vlinder op vlinderstruik in PrinsenstraatEen geveltuin is een tuinstrook met een diepte van ongeveer een stoeptegel aan de voorzijde van de woning. Ideaal voor woningen die geen voortuin hebben. Als de stoep breed genoeg is, is er ruimte voor een geveltuintje.

Veel voordelen
Een geveltuintje biedt verrassend veel voordelen. Het fleurt natuurlijk meteen je woning en de straat op. Maar er is meer. Op hete dagen zorgt het voor verkoeling in de straat. Als je een klimplant in je geveltuin zet, zorgt het ook voor verkoeling van je woning. Als je voor vruchtdragende planten kiest, trek je hiermee vogels aan. Je kunt ook kiezen voor vlinderlokkende planten. Zo lever je een bijdrage aan de biodiversiteit in de stad.

Gratis
De gemeente komt de geveltuin gratis aanleggen. Nadat je een geveltuin hebt aangevraagd, komt er iemand bij je langs om de wensen te bespreken en te kijken of een geveltuin bij jouw woning mogelijk is. Vervolgens leggen we de geveltuin aan en jij zet er planten in die jij mooi vindt.

Verdubbeling?
In 2018 hebben 58 inwoners een geveltuintje gekregen. Help jij Dordrecht aan een verdubbeling van dit aantal? We zijn al op de goede weg: dit jaar hebben we al 88 geveltuintjes aangelegd. Wij maken Dordt groen!

Geveltuintje aanvragen
Een geveltuintje aanvragen kan via het formulier geveltuintje aanvragen. Het kan ook telefonisch via de Wijklijn 14 078 of via de Fixi app.