Rijksbijdrage voor fietsenstalling parkzijde station Dordrecht

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een rijksbijdrage toegekend aan de ontwikkeling van een fietsenstalling aan de parkzijde van station Dordrecht. Dit werd vandaag bekend. De stalling biedt straks plaats aan ongeveer 2000 fietsen en 60 bromfietsen. De fietsenstalling wordt circulair gebouwd en wekt via zonnepanelen haar eigen energie op.

De financiering van de fietsenstalling wordt breed gedragen. De gemeente Dordrecht heeft er in de begroting geld voor vrijgemaakt. Ook de regio Drechtsteden en provincie Zuid-Holland hebben hun bijdrage toegezegd. Samen met de rijksbijdrage zijn de financiën om het project te realiseren rond.

Impressie hoofdentree fietsenstalling

Wethouder Rik van der Linden: "Dit is geweldig nieuws! Iedereen die de parkzijde van ons station kent, weet dat deze fietsenstalling broodnodig is. Fiets en OV zijn bovendien cruciaal om onze groeiende stad bereikbaar te houden. En daar horen goede stallingen bij. Ik ben trots op de samenwerking met regio, provincie en ProRail waarmee we deze aanvraag hebben ingediend. En heel blij met het positieve besluit van het Rijk."
Maar het blijft voor Dordrecht niet bij een fietsenstalling. "We zien de fietsenstalling als een mooie, eerste stap naar een hele gebiedsontwikkeling. Daar hoort ook het park en infrastructuur bij. Daarmee doen we recht aan het belang van deze plek en de unieke eigenschappen van de parkzijde van ons station."

Planning

2020 staat in het teken van verdere voorbereiding en uitwerking, grondverwerving en aanbesteding. Naar verwachting kan de bouw van de fietsstalling in 2021 van start. Van der Linden: "Uiterlijk in 2022 zijn de impressies van nu dan daadwerkelijk een feit. Een mooi vooruitzicht waar we reikhalzend naar uit kijken!"

Lees voor meer informatie het persbericht.

Impressie fietsenstalling entreegebied

Impressie fietsenstalling totaaloverzicht