Burgemeester wijst één locatie aan voor demonstratie op zaterdag 16 november

Op de hoek van de Lange Geldersekade en het Grotekerksplein komt een demonstratie. De burgemeester verbiedt demonstraties op andere plekken.

De gemeente heeft informatie ontvangen waarin de demonstratie (Manifestatie Kick Out Zwarte Piet) tijdens de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november wordt aangekondigd. Burgemeester Wouter Kolff verbiedt demonstraties tijdens de intocht in de haven, het Scheffersplein en langs de tussenliggende route. Wel faciliteert de gemeente de gemelde demonstratie. Hiermee voorkomen we dat feestvierende kinderen en ouders vermengd raken met demonstranten.

De gemeente respecteert het recht om te demonstreren, maar de intocht moet feestelijk en ordelijk verlopen. Daarom komt er een apart vak om de aangekondigde demonstratie te kunnen faciliteren. De demonstranten moeten zich houden aan de voorwaarden om te demonstreren, zoals geen gezicht bedekkende kleding, stokken en beledigen. Bekijk hier alle voorwaarden. De politie controleert tijdens de intocht of demonstranten zich aan de voorwaarden houden.

Intocht

Op zaterdag 16 november varen de boten Pakjesboot 78 en 40 weer de haven van Dordrecht binnen. Sinterklaas en de Pieten worden hier hartelijk ontvangen door burgemeester Wouter Kolff. Het gezelschap maakt een ronde door het centrum van Dordrecht. Met als hoogtepunt een groots feest op het Scheffersplein. Op dit Sinterklaasplein worden Sinterklaas en de Pieten muzikaal ontvangen door een gezellig Pietenorkest.

Het programma en de route:

• 11:30 uur start voorprogramma in de haven;
  • 12:00 uur aankomst van de Pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten;
  • 12:45 uur vertrek sinterklaasstoet vanuit de haven naar 'het Sinterklaasplein' (Scheffersplein);
  • 12:45 uur start programma op 'het Sinterklaasplein';
  • 13:15 uur aankomst Sinterklaas en Pieten op 'het Sinterklaasplein';
  • 14:00 uur einde programma.

Meer informatie over de intocht op www.intochtdordrecht.nl