Mei

• Uitslagen verkiezing Europees Parlement

27 mei 2019

Donderdag 23 mei 2019 was in Nederland de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. De processen-verbaal van de stembureaus en van het aantal stemmen in Dordrecht zijn vastgesteld. Afschriften ervan liggen ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor en staan op de gemeentewebsite.

• Geef uw mening over het Gemeentenieuws!

01 mei 2019
  • Operatie Steenbreek gaat de wijk in

01 mei 2019
  • N3 nog vier weekenden deels afgesloten

10 mei 2019

Rijkswaterstaat voert vanaf begin mei tot en met half juni 5 weekenden lang werkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de N3 op de A16. Het gaat vooral om heiwerkzaamheden en het vervangen van het asfalt op de kruispunten en van de aansluiting op de N3 tot aan de Laan der Verenigde Naties. Hiervoor wordt telkens een deel van de N3 afgesloten. Afgelopen weekend was de eerste afsluiting van de N3 in zuidelijke rijrichting tussen de Laan der Verenigde Naties en de Rijksstraatweg. Van vrijdag 7 juni 22.00 uur tot dinsdag 11 juni 05.00 uur (Pinksterweekeinde) is het kruispunt A16/N3 compleet afgesloten. Weggebruikers moeten dan rekening houden met 10 tot 15 minuten extra reistijd.

• Geef uw mening over het geluidsplan van de gemeente

16 mei 2019

De gemeente heeft een geluidsplan voor de periode van 2019-2023 opgesteld. Dordtenaren kunnen hierover tot 28 juni 2019 hun mening geven. Daarna zal het college van burgemeester en wethouders het plan definitief vaststellen.

• Elektrische Essenhopper in bedrijf

16 mei 2019

De elektrische Essenhopper, het busje dat rijdt tussen begraafplaats Essenhof en bushalte Krispijnseweg, is in bedrijf. De Essenhopper rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 tot 19.00 uur, in het weekend en op feestdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. De Essenhopper is gratis te bestellen door te bellen naar telefoonnummer 088 - 505 85 90.

• Tijdelijk meer goederentreinen over Brabantroute

16 mei 2019

Dit weekend en volgende week rijden meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een derde spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

• Verkiezing 23 mei 2019

16 mei 2019

Donderdag 23 mei gaan we in Europa naar de stembus. Dan is de verkiezing van het Europese Parlement. In Nederland kiezen we een kandidaat van een van de Nederlandse partijen die meedoen aan de Europese verkiezing. Met uw stem beslist u mee over het besturen van Europa.

• Weekendafsluiting N3 vanaf Rijksstraatweg tot aan Laan der Verenigde Naties

21 mei 2019

Komend weekend is de N3 tussen de Rijksstraatweg en Laan der Verenigde Naties richting Papendrecht afgesloten. Het werk start vrijdag 24 mei om 22.00 uur en duurt tot maandag 27 mei 05.00 uur.

• Burgemeester Kolff maakt kennis met partnerstad Varna

21 mei 2019

Burgemeester Wouter Kolff bezoekt van 22 tot en met 24 mei 2019 partnerstad Varna in Bulgarije. De burgemeester is voor het eerst in Varna en maakt kennis met Ivan Portnih, burgemeester van Varna. Burgemeester Kolff is onder ander aanwezig bij de naamgevingsceremonie van een baggerschip dat in Varna voor een Sliedrechtse onderneming is gebouwd.

• Controle hondenbelasting van start

23 mei 2019
  • Speciale stalling voor fietstoeristen

31 mei 2019

Sinds kort kunnen toeristen een fiets met bagage gratis stallen in de fietsenstalling bij het Statenplein. Dit kan in een speciale afgesloten ruimte.