Rijkswaterstaat start in mei met renovatie Wantijbrug

De Wantijbrug vertoont door intensief gebruik tekenen van metaalmoeheid. Rijkswaterstaat pakt daarom de constructie van de brug aan. Het werk duurt tot maandag 2 september 2019.

Autoverkeer zal weinig last hebben van de werkzaamheden. De brug is alleen van 1 tot 5 augustus en van 9 tot 12 augustus 2019 afgesloten voor autoverkeer.

Gevolgen voor scheepvaart

Dat is anders voor de scheepvaart. Tijdens de werkzaamheden gaat de brug niet open. Dat betekent dat schepen die hoger zijn dan 6,25 meter niet kunnen passeren. Deze schepen moeten omvaren van en naar de Dordtse jachthaven Westergoot.
Zeilboten die vanwege hun hoogte en diepgang (maximaal anderhalve meter) niet door de Ottersluis en de Helsluis kunnen varen, moeten omvaren via de Nieuwe Biesbosch en de Nieuwe-Merwede. Schepen tot 6,25 meter kunnen onder het vaste deel van de Wantijbrug doorvaren. Tijdens de twee weekenden in augustus is de brug geheel afgesloten, voor autoverkeer én voor scheepvaart.

Meer informatie vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/03/stremming-scheepvaart-wantijbrug-mei-tot-september-2019