Wil jij een Tiny Forest in de buurt?

De komende jaren leggen we in Dordrecht drie Tiny Forests aan. Dat zijn een soort minibossen ter grootte van een tennisbaan. Hiervoor hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met IVN Natuureducatie. Nu ben jij aan zet! Heb jij interesse in een Tiny Forest bij jou in de buurt? Meld je dan nu aan! Dat kan tot 24 juli.

Kinderen planten jonge boompjesDordrecht is een van de Tiny Forest partnergemeenten in Nederland. Elke bewoner en iedere school die een geschikte locatie ziet in de gemeente Dordrecht en die wil bijdragen aan het succes van een Tiny Forest mag zich aanmelden. Dit najaar al is de aanplant van het eerste Tiny Forest. Dus als jij nog dit jaar een Tiny Forest in de buurt wil, moet je je vóór 24 juli melden via www.ivn.nl/tinyforest/word-initiatiefnemer. In 2020 volgen nog eens twee minibossen.

Voordelen van een Tiny Forest

Een Tiny Forest maakt de buurt een stuk groener, is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een leer- en speelplek voor kinderen. Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. De aanleg van de minibossen doet de gemeente niet alleen. Hiervoor is enthousiasme en initiatief uit de buurt nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de naburige school.

Heb je een locatie op het oog? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

• De locatie is ten minste 200 en maximaal 400 vierkante meter groot
  • De locatie is ten minste 4 meter breed
  • Op de locatie mogen bomen zo hoog groeien als ze zelf willen
  • De locatie is gelegen in een woonwijk
  • De locatie is (semi)openbaar toegankelijk

Jury
Een jury beoordeelt alle ingediende locaties en kijkt waar een Tiny Forest de meeste kans van slagen heeft. Andere factoren die een rol spelen, zijn de nabijheid van kabels en leidingen en of een ruimte niet gereserveerd is voor toekomstige ontwikkelingen. Uit alle aanmeldingen kiest de jury drie locaties.

800 bomen
Volgend jaar viert Dordrecht 800 jaar stadsrechten. Voor die gelegenheid plant de gemeente 800 extra bomen, verdeeld over een aantal projecten, waaronder Tiny Forests.