Komende weken meer goederentreinen over Brabantroute

De komend 6 weken rijden meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een derde spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

Door de werkzaamheden aan het derde spoor is van zaterdag 13 juli tot en met zondag 25 augustus maar beperkt vervoer over de Betuweroute mogelijk.

Wat betekent dit voor de omgeving?

Dit betekent dat de komende 6 weken meer goederentreinen via Dordrecht rijden richting het zuiden en de Brabantroute. De omgeving kan hierdoor met meer geluid en trillingen te maken krijgen.

Meer informatie

De werkzaamheden aan het derde spoor in Duitsland zijn in 2016 begonnen en duren nog een aantal jaar. De komende jaren wordt daarom geregeld het goederenvervoer richting Duitsland via de Brabantroute omgeleid. Heeft u een vraag of een klacht? Bel dan 0800 - 7767245, elke werkdag tussen 8.00 en 18.30 uur (en 24/7 voor urgente meldingen). Meer informatie vindt u op de website van ProRail.