Fleur je straat op met Burendag

Ieder jaar vieren we op de vierde zaterdag in september 'Burendag', een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Burendag komt de buurt gezellig bijeen en veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Bijvoorbeeld met een leuke opfleuractie voor de straat. UPDATE: AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK. De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken.

Man loopt in smal straatje met veel groenWil jij in het weekend van 27 tot en met 29 september ook met je buren aan de slag om jouw straat op te fleuren? Liggen de voortuinen in jouw straat vol met tegels en is er weinig groen? En zou je dat graag willen veranderen?

Meld je dan samen met je buren aan voor de Burendag straatopfleuractie bij de gemeente Dordrecht. Gebruik daarvoor het aanmeldformulier. Wij komen dan de oude tuintegels gratis bij je ophalen en voeren ze af. Je moet ze wel eerst zelf uit je tuin halen. Je krijgt er gelijk compost voor in de plaats, zodat jullie meteen aan de slag kunnen in jullie tuinen. Ook in het najaar zijn er genoeg bloeiende planten die de wijk opfleuren (en die bovendien zeer gewaardeerd worden door insecten, bijen of vlinders).

Als je je daarnaast aanmeldt op www.burendag.nl vind je allerlei voorbeelden en tips hoe je Burendag bij jou in de straat kunt organiseren. Hoe leuk is het om samen met je buren aan de slag te gaan!

Aanmelden

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK. De aanmeldtermijn is verstreken.
Aanmelden kan samen met minimaal vier andere buren uit jouw straat. Wij halen alle tuintegels op één plek op. Ook de compost storten we op één centrale plek in de straat. Bij 20 aanmeldingen sluiten we de inschrijving.
Inschrijven kan tot en met zondag 8 september.