Bereikbaarheid Distripark pluspunt

Dordrecht werkt aan een nieuw logistiek bedrijventerrein: DistriPark. Geïnteresseerde ondernemers vinden de bereikbaarheid van het terrein de grootste kwaliteit.

Het meest positief vinden zij de aanleg van een nieuwe op- en afrit aan de snelweg A16. Verder is de strategische ligging tussen Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen een pluspunt. De ligging en het aantal beschikbare arbeidskrachten in de regio zien zij als onderscheidend ten opzichte van andere bedrijventerreinen.

Dat bleek 28 juni 2019 tijdens het business event van DistriPark Dordrecht. Dit evenement vond was op een plek waar nu nog een suikerbietenloods staat. Binnen  enkele jaren komt hier een duurzaam, logistiek bedrijventerrein. Zo'n 40 partijen uit de vastgoedsector kwamen samen om te horen over de plannen van de gemeente.

Er is al veel interesse in het bedrijventerrein Distripark, groot 67 hectare. Zo gaf 76% van de aanwezigen aan concrete belangstelling te hebben om grond te kopen of een partij te kennen die interesse heeft. Er zijn verkoopgesprekken gaande.

Extra banen

Ook wethouder Maarten Burggraaf was op het event aanwezig. Hij sprak over het belang van de ontwikkeling van DistriPark Dordrecht voor de werkgelegenheid. Het nieuwe bedrijventerrein moet voor 2.000 extra banen zorgen. Hiermee wordt het streven van 4.000 extra banen in Dordrecht voor een groot deel gehaald.

DistriPark Dordrecht