Winnaars Dordtse Vrijwillligersprijs 2019

Op zaterdag 7 december 2019 heeft wethouder Peter Heijkoop de Dordtse vrijwilligersprijzen uitgereikt in het Theatercafé van Kunstmin.

De eerste prijs is gewonnen door speeltuinvereniging Oosterkwartier, de tweede prijs door Moeders Informeren Moeders en de derde prijs ging naar de Unie Van Vrijwilligers met het project zwemmen met gehandicapten. Naast de drie winnaars waren ook Vrij Kindertheater Dordrecht en Molen Kyck over den Dyck genomineerd. Zij kregen de aanmoedigingsprijs van € 250, -.

Waardering

Er is geen sprake van verliezers, alle vrijwilligersorganisaties verdienen waardering voor hun werk. Toch moest er een keuze gemaakt worden en die viel op Speeltuinvereniging Oosterkwartier. De jury sprak lovend over hun brede betrokkenheid bij de wijk. Er zijn niet alleen activiteiten voor kinderen, maar ook voor ouderen in de wijk is er aandacht. Ook biedt de speeltuinvereniging stageplaatsen voor jongeren van Speciaal Onderwijs De Stroom. Na een jaar van investeren in de speeltuin ontvingen de vrijwilligers daarom afgelopen zaterdag de eerste prijs.