Vuurwerkshow Drierivierenpunt tijdens de jaarwisseling

Onze mooie historische binnenstad is dit jaar vuurwerkvrij! Deze waardevolle monumenten beschermen wij door een vuurwerkshow te organiseren.

Op 31 december 2019 om 12 uur 's nachts is er een vuurwerkshow op het drierivierenpunt. Zo kunnen alle bewoners en bezoekers van de binnenstad van Dordrecht veilig genieten van mooi vuurwerk. Alle Dordtenaren zijn uitgenodigd. Kom samen met buren, familie of vrienden.

De show duurt ongeveer een kwartier en is het beste te zien vanaf de Merwekade en het Groothoofd. Het evenement bestaat alleen uit de show. Rondom de show zijn verder geen andere publieksactiviteiten georganiseerd. Het is de eerste keer dat de gemeente een vuurwerkshow met de jaarwisseling organiseert.

Vuurwerlkshow Drierivierenpunt

Verkeer en parkeren

Om mensen de ruimte te geven worden de omringende straten afgesloten. Bewoners hebben een MS Word-bestandbrief hierover ontvangen.

Vuurwerkvrije zones

Naast de binnenstad zijn ook de terreinen van scholen, ziekenhuizen, parken en verzorgingshuizen vuurwerkvrij. Als u zelf vuurwerk gaat afsteken, denk dan ook aan uw eigen veiligheid en die van omstanders. Gebruik een vuurwerkbril en maak vuurwerk dat niet is afgegaan nat en ruim het op. Zo voorkomt u dat kinderen ermee gaan spelen. Op de www.dordtveilig.nl kunt meer lezen over:

  • tips om veilig vuurwerk af te steken;
  • vuurwerkvrije zones;
  • nieuwjaarsvegen;
  • het melden van vuurwerkoverlast.

Vuurwerkafval inleverpunten

Vuurwerkafval kunt u op 2 januari inleveren bij één van de vuurwerk- en kerstboominzamelpunten. Het zijn er 18 verspreid over Dordrecht, dus altijd wel een inleverpunt in de buurt! Wij wensen u een prettige en vooral veilige jaarwisseling toe!