Veer Dordrecht – Werkendam compleet elektrisch

Vanaf 2022 vaart een compleet elektrisch veer tussen Dordrecht en Werkendam. Swets ODV Maritiem stelde dit voor in hun aanbieding. Hiermee wonnen zij de aanbesteding. De komende 12 jaar zorgen zij ervoor dat auto's, vrachtwagens, fietsers en voetgangers vanaf de Kop van 't Land naar de overkant kunnen. Een compleet elektrische veerpont van dit formaat is uniek in Nederland. Swets ODV Maritiem bouwt een deel van de veerpont in de regio af.

Duurzaamheid was een belangrijk in de aanbesteding. Elektrisch vervoer past perfect bij het gebied als poort naar de Biesbosch. Dordrecht en de gemeente Altena hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan.

Wethouder Rik van der Linden: "Dit is echt een mooi resultaat! We wisten dat we in de aanbesteding de lat hoog hebben gelegd, zeker op het gebied van duurzaamheid. Maar je moet ook ambitieus zijn om daar stappen in te zetten. Geweldig dat hier straks een compleet elektrische veerpont vaart. Dat past niet alleen bij onze ambitie, maar ook bij de omgeving. En het feit dat dit in onze regio zorgt voor werk, is een kers op de taart."

Swets ODV Maritiem vaart nu ook al op de lijn Dordrecht – Werkendam. De veerpont die er nu is, blijft in de vaart totdat de nieuwe klaar is.
De gemeente Dordrecht en Altena betalen samen voor het veer Dordrecht – Werkendam.

 

Impressie van de nieuwe veerboot (bron: Swets ODV Maritiem)