Delen Singel afgesloten voor aanleg drempels

Om de snelheid in de 19e eeuwse Schil te verlagen past de gemeente de wegen in dit 30 km gebied aan. Dinsdag 17 en woensdag 18 december legt de aannemer drempels aan op een deel van de Singel. Hiervoor is het nodig om delen van de Singel tijdelijk af te sluiten. Het werk gaat alleen door als het buiten niet te koud en te nat is.

De Samuel van Hoogstratensingel is afgesloten van dinsdag 17 tot en met woensdag 18 december. De Ferdinand Bolsingel en de Nicolaas Maessingel zijn op woensdag 18 december afgesloten. Bewoners van de Singel hebben hierover een brief van de aannemer ontvangen. De kruisingen blijven vrij. Woningen en bedrijven zijn soms minder bereikbaar. De afsluitingen en omleidingen staan aangegeven met borden. Er zijn ook verkeersregelaars.

Smallere weg

Het werk aan de Singel is al een tijdje aan de gang. De aannemer maakte de weg smaller door aan één kant de stoepen en parkeervakken breder te maken. Ook zijn de bochten bij de kruisingen met aangepast. Hierdoor is het logischer om niet meer om, maar over de 'punaises' te rijden.

Meer weten?

Informatie over het aanpassen van het 30km gebied in de 19e eeuwse Schil vindt u op www.dordrecht.nl/30km.