Help mee Dordrecht groener te maken

Tijdens Burendag kunt u meehelpen om de stad groener te maken. Burendag is van 27 tot 29 september. De gemeente heeft een actie georganiseerd om versteende straten op te fleuren.

Opfleuractie Inwoners kunnen met hun buren aan de slag om tegels uit hun voortuinen te halen, er goede grond in te doen en de voortuin te beplanten. De gemeente zorgt voor grond en compost en haalt de tegels op.

Waarom maken we Dordt groen?

Als gemeente investeren we in een groene, gezonde en fijne omgeving. Een groene stad is aantrekkelijk om in te wonen. Groen zorgt voor minder wateroverlast en voor koele plekken als het warm is. Om dit voor nu en in de toekomst mogelijk te maken hebben we de hulp van onze inwoners nodig.

Hoe ziet de opfleuractie er uit?

Een groep van 5 buren (uit dezelfde straat) organiseert een actie op 27,28 of 29 september. Eén bewoner is contactpersoon. Hij of zij meldt de actie aan via: www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag.

Meedoen

Na aanmelding zorgt de gemeente ervoor dat de tegels opgehaald worden. U krijgt voldoende compost om direct aan de slag te gaan met het opfleuren van de voortuinen. De gemeente haalt tegels op bij de eerste twintig groepjes buren zich aanmelden, dus in totaal honderd tuinen. Aanmelden voor de opfleuractie kan tot en met 8 september 2019. Na deze datum neemt de gemeente contact met u op om de actie in te plannen.

De opfleuractie valt samen met de landelijke Burendag. Dit is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om meer buren met elkaar in contact te brengen. Op www.burendag.nl kunt u een gratis promotiepakket aanvragen voor uw activiteit.