Tegel eruit, plant erin!

Op woensdag 1 mei gaat Operatie Steenbreek van start in Dordrecht. Dit is een landelijke campagne voor het promoten van groen in de tuin. Die dag begint met de 'Waterspelen' ook de Week van Ons Water bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit valt niet toevallig samen. Meer groen in de tuin zorgt er namelijk voor dat de grond regenwater sneller opneemt. Zo is er minder wateroverlast bij hevige regenbuien.

De Waterspelen en Operatie Steenbreek beginnen op woensdagmiddag 13.00 uur met de opening van een geveltuin bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Zo'n geveltuintje kan ook bij u thuis. Heeft u geen voortuin maar wel een brede stoep voor de deur, dan kunt u bij de gemeente een geveltuintje aanvragen. De gemeente haalt dan tegels uit de stoep waar een geveltuintje voor in de plaats komt. U kunt er dan zelf plantjes inzetten.

Tegel ruilen voor een plant

Vanaf 13.00 uur ruilt u bij Duurzaamheidscentrum Weizigt één tegel voor een plantje (maximaal 1 plantje per bezoeker). Zo kunt u gelijk beginnen met het groener maken van uw tuin. Wees er snel bij, want op is op. Neem ook een foto van uw tuin mee naar Weizigt. Dan geven ze u daar gratis advies hoe u uw tuin zo kunt inrichten dat er meer ruimte is voor beplanting.

Operatie Steenbreek komt naar u toe

Woont u te ver bij Duurzaamheidscentrum Weizigt vandaan om een tegel mee te nemen? Geen punt. Operatie Steenbreek komt deze lente naar u toe. Zo staan we op woensdag 8 mei in de Vogelbuurt.