Welke jongere verdient een ‘lintje’?

Tot 15 november 2018 is het mogelijk om jongeren voor te dragen voor de gemeentelijke onderscheiding ‘De Dordtse Beloften’. Dit is een onderscheiding die eens per jaar wordt uitgereikt aan jongeren van 6 tot 21 jaar die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad.
Jongeren krijgen het lintje van niemand minder dan de burgemeester uitgereikt en zij worden tijdens de eerste raadsvergadering van het jaar in het zonnetje gezet. Daarnaast krijgen zij eeuwige roem, een plaquette en een vvv-bon. Zij worden het jaar erop ook jurylid voor de volgende Dordtse Belofte.

Wie verdient een lintje?

Een lintje verdien je niet zomaar. Je moet er wel iets bijzonders voor doen. Bijvoorbeeld hulp bieden aan ouderen of zorgen voor iemand uit je omgeving. Een bijzondere prestatie hebben geleverd of een heldendaad hebben verricht.

Insturen voor 15 november 2018

Een aanmeldformulier en meer informatie over De Dordtse Beloften is te vinden op www.dordrecht.nl.