Dordtpas voor alle Dordtenaren

Het college van B&W wil een Dordtpas voor alle Dordtenaren. Een pas waarmee Dordtenaren straks gratis of met korting naar bijvoorbeeld het museum, de bioscoop of het theater kunnen. Maar ook een dagje uit met de waterbus, een uitje naar het zwembad of lid worden van een sportclub kan met de pas.

Het college is ervan overtuigd dat deze pas kan helpen om alle inwoners van Dordrecht mee te laten doen in onze samenleving. Ook moet de pas ervoor zorgen dat Dordtenaren meer gebruik gaan maken van de sportieve, culturele en recreatieve voorzieningen die er zijn. Het college heeft een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar voor de Dordtpas. Dit staat in het raadsvoorstel dat deze week naar de raad is gestuurd.

Kosten

De Dordtpas gaat €40,- kosten. De pas wordt gratis voor mensen met een laag inkomen en voor mantelzorgers. Vrijwilligersorganisaties kunnen de pas kopen voor hun vrijwilligers voor €20,- . Ook kunnen bepaalde doelgroepen een tegoed op de pas krijgen. Het aanbod op de pas zal vooral Dordts zijn, maar ook uit de regio.

Meedoen

Wethouder Peter Heijkoop: "We zijn ervan overtuigd dat de Dordtpas een belangrijk middel is om ook mensen met een smalle beurs mee te laten doen. Juist in deze gezinnen sneuvelen deelname aan sportclubs, bioscoop, museum en andere leuke zaken als eerste. Kinderen en volwassenen worden daardoor buiten gesloten. Met de Dordtpas kan iedereen actief meedoen en ben je weer onderdeel van onze samenleving."

Stimulans

Wethouder Piet Sleeking: "De stad Dordrecht heeft zoveel te bieden op het gebied van sport, cultuur, uitgaan. Lang niet alle Dordtenaren maken daar gebruik van. De Dordtpas kan daarin een mooie stimulans zijn. Voor de deelnemende organisaties is het belangrijk dat zij meer mensen bereiken."

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel wordt de Dordtpas (naar verwachting)  op 1 januari 2020 ingevoerd.