Bouw zonnepark Crayestein gestart

In opdracht van Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) is deze week gestart met de bouw van zonnepark Crayestein. Op het zonnepark komen ruim 11.700 zonnepanelen. Als het zonnepark klaar is, levert het voldoende elektriciteit voor ongeveer 1200 gezinnen. Het park wordt in april/mei 2019 opgeleverd.

Zonnepark Crayestein is het tweede initiatief voor een zonnepark in Dordrecht. Wethouder Rik van der Linden is blij: ”Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. De ECD is opgericht om Dordrecht te helpen die energieambitie te realiseren. Zonnepark Crayestein levert daar een bijdrage aan. En inwoners van Dordrecht kunnen gaan participeren.”

Participatie

De ECD biedt Dordtse inwoners en bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan zonnepark Crayestein. De werving  hiervoor start in het voorjaar van 2019. Bent u geïnteresseerd in deelname aan het zonnepark, dan vindt u meer informatie op zoncrayestein.nl.

Voormalige stortplaats krijgt tweede leven

Crayestein is een voormalige stortplaats op de Staart, vlakbij het terrein van HVC. Uiteraard wordt met de bouw van het zonnepark rekening gehouden met de eeuwigdurende nazorg voor de stortplaats. In Dordrecht krijgen meer voormalige stortplaatsen een nieuw leven. Polder Stededijk is inmiddels een wandelgebied en ook de Derde Merwedehaven wordt een recreatiegebied. Op de voormalige stortplaats Transberg wordt momenteel ook een zonnepark aangelegd.

Impressie Zonnepark Crayestein