Bedankje voor Dordtse pleegouders

Deze week is het Week van de Pleegzorg. Daarom zet de gemeente de 95 pleeggezinnen in Dordrecht in het zonnetje.

Week van de PleegzorgPleegouders bieden een thuis aan kinderen die door omstandigheden niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Soms tijdelijk, soms voor langere tijd. Pleegouders zijn van onschatbare waarde. Om hen te bedanken ontvangen zij een brief van wethouder Rik van der Linden (Jeugd) met daarbij een symbolische blijk van waardering.

Supergewone mensen gezocht

In de afgelopen tien jaar is de vraag naar pleegzorg in Nederland met bijna 70% gestegen. Die forse groei kan niet met de huidige pleegouders worden opgevangen. Daarom is de wervingscampagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’ gestart. Hiermee hoopt Pleegzorg Nederland 3.500 nieuwe pleeggezinnen te werven. Zodat elk kind de kans heeft om in een gezin op te groeien. Iets voor jou? Kijk op www.supergewonemensengezocht.nl.

Open huis

Op zaterdag 10 november stellen in heel het land pleegouders, verbonden aan de organisatie Timon, hun huis open voor belangstellenden. Geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur op een laagdrempelige manier pleegouders in hun buurt ontmoeten. Pleegouders geven een kijkje in hun gezinsleven en kunnen vanuit hun persoonlijke ervaringen vertellen wat het betekent om pleegouder te zijn. Ook in Dordrecht kun je langsgaan bij een pleeggezin. Kijk voor informatie op www.timon.nl/openhuis.