Aanmelden vreugdevuur jaarwisseling kan tot 11 november 2018

Buurtbewoners die op 31 december 2018 een vreugdevuur willen organiseren, kunnen zich vanaf vandaag tot en met 11 november 2018 aanmelden bij de gemeente. Aanmelden kan door een mail te sturen naar k.rozemeijer@dordrecht.nl. Elk jaar is er een nieuwe aanmeldingsprocedure. In de wijk Krispijn vindt vanwege de overlast en schade voor omwonenden geen vreugdevuur plaats.

De gemeente kan voor maximaal twee plekken in de stad ontheffing verlenen. Per wijk is maximaal één vreugdevuur toegestaan. Behandelen en verlenen gaat op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. De gemeente toetst de aanvraag op veiligheid voordat zij ontheffing verleent.

Veiligheid
Voor de veiligheid gelden regels rondom vreugdevuren. Zo moet het vreugdevuur gemaakt worden op open terrein in de openbare ruimte. Het ontsteken van het vreugdevuur mag alleen tijdens de jaarwisseling op 31 december. Dit moet op een veilige manier gebeuren en toegankelijk zijn voor een grote groep mensen. Het inrichten van een vreugdevuurlocatie mag pas op 30 december vanaf een tijdstip dat de gemeente aangeeft en alleen op de plek waar ontheffing voor is gegeven. Op andere plekken vreugdevuren aansteken is niet toegestaan. De gemeente, Handhaving en politie controleren hier strak op.