Dordt in Stoom op 25, 26 en 27 mei

Dit jaar is van 25 tot en met 27 mei de 18e editie van AD Dordt in Stoom, het grootste stoomevenement in Europa.

Dordt in Stoom 2018We verwachten zo'n 250.000 bezoekers. Het schilderachtige historische havengebied van Dordrecht vormt het hoofddecor waar u tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen kunt bewonderen.

Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuurstoomtreinen. Er zijn verschillende podia waar shantykoren voor een bruisende gezelligheid zorgen, evenals de vele terrassen. Ook kunt u een grote modelbouwshow bezoeken. Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen hun modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen.

Het spectaculaire openingsnummer is traditioneel de Vlootschouw, op vrijdagavond 25 mei. Het begint met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade én op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht kunt u dit spektakel volgen.

Bereikbaarheid

Komt u met de auto? Dan kunt u het beste parkeren op de gratis parking met pendeldienst op het Bedrijventerrein Amstelwijck West, te bereiken vanaf de N3. Alternatieven zijn parkeerterrein Weeskinderendijk of een van de parkeergarages aan de Spuiboulevard.

Stoomrondje Dordt

Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Alle buitenonderdelen zijn gratis te bezichtigen. Wel kunt u een dagkaart 'Stoomrondje Dordt' aanschaffen. Dit geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, de historische bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-)rondvaarten. U kunt de dagkaart verkrijgen bij alle vertrekpunten. Houd er rekening mee dat u zeker drie uur nodig hebt om alles te kunnen zien.

Programma en plattegrond

Het volledige programma en een plattegrond van het festivalgebied en de parkeergelegenheden vindt u op de website Dordt in Stoom.